ΕΛΛΑΔΑ

Κινέζος νοίκιασε σπίτι στο Airbnb και χρέωσε τον ιδιοκτήτη 3.500 ευρώ – Πως κατάφερε να τον φεσώσει μέσα σε μια εβδομάδα

Λογαριασμό τηλεφώνου ύψους 3.500 ευρώ καλείται να πληρώσει ένας ιδιοκτήτης ακινήτου, ο οποίος το νοίκιασε, μέσω Airbnb, σε έναν Κινέζο, για μία εβδομάδα.

Ο ενοικιαστής συνέδεσε ένα σταθερό τηλέφωνο στο router και τηλεφωνούσε παρανόμως στη χώρα του, επί μια εβδομάδα, αφήνοντας τον λογαριασμό στον ιδιοκτήτη.

Πρόκειται για μια από τις καταγγελίες που έφτασε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ), καθώς τα φαινόμενα πληθαίνουν διαρκώς, λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, με θύματα ιδιοκτήτες που τρέχουν να βγάλουν άκρη με τις εταιρίες που διαχειρίζονται τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακίνητων και τους παρόχους τηλεφωνίας – internet.

Τουρίστες από ασιατικές και αραβικές χώρες έρχονται στην Ελλάδα με σταθερά τηλέφωνα στις αποσκευές του και αφού πηγαίνουν στο Airbnb της αρεσκείας τους, συνδέουν την συσκευή, είτε μέσω splitter, είτε απευθείας στο router και αρχίζουν τα τηλέφωνα στο εξωτερικό, μέσω της σταθερής τηλεφωνίας.

Υπέρογκο λογαριασμό τηλεφώνου καλείται να πληρώσει ιδιοκτήτης ακινητού

Υπέρογκο λογαριασμό τηλεφώνου καλείται να πληρώσει ο ιδιοκτήτης

Φυσικά όλα αυτά γίνονται εν άγνοια των ιδιοκτητών και των όρων της βραχυχρόνιας μίσθωσης, με τα φέσια που αφήνουν στους ιδιοκτήτες να εξαρτώνται από την περίοδο διαμονής και μπορεί να ξεκινούν από εκατοντάδες και να φθάνουν μέχρι και χιλιάδες ευρώ.

H ΠΟΜΙΔΑ παραπέμπει σε πακέτα internet μέσω κινητής τηλεφωνίας (5G και 4G), ενώ έχει προχωρήσει σε συμφωνία με ιδιώτη πάροχο, για να προσφέρει ασφαλές ίντερνετ, σε αυτή την λογική, όχι μόνον για τα μέλη των σωματείων της, αλλά και για τα μέλη των άλλων οργανώσεων ιδιοκτητών και διαχειριστών βραχυχρονίων μισθώσεων.

Η ΠΑΣΥΔΑ συστήνει τους ιδιοκτήτες ακίνητων να απενεργοποιήσουν από το router την χρήση σταθερής τηλεφωνίας ή να ενεργοποιήσουν την φραγή των εξερχομένων κλήσεων.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Φώτης Σπύρου: «Θα βάφτιζα το ένα κοριτσάκι της οικογένειας της 12χρονης αλλά απομακρύνθηκα»

evosmos

Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες από την τραγωδία στα Τέμπη: «Άκουγα ανθρώπους να φωνάζουν “καίγομαι”» – «Η κόρη μου ζει από θαύμα»

evosmos

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΒΑΨΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΙΑΣ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΖΟΓΑΡΕΙ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΧΑΡΤΟΜΟΥΤΡΟ

evosmos

Leave a Comment