ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Η τιμή του εισιτηρίου

Το Μετρό της Θεσσαλονίκης είναι σχεδόν έτοιμο να υποδεχθεί τους επιβάτες του, με την αναμενόμενη έναρξη της εμπορικής του λειτουργίας να πλησιάζει. Η βασική γραμμή του Μετρό αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της τον προσεχή Νοέμβριο, με το πρώτο εισιτήριο να κόβεται σύντομα.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του, ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες για την έναρξη των δρομολογίων θα γίνουν πιο σαφείς κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όπου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία που θα αρχίσουν τα δρομολόγια. Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να αλλάξει ριζικά το συγκοινωνιακό τοπίο της πόλης και να προσφέρει νέες δυνατότητες μετακίνησης στους κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.

Επί του παρόντος, έχει ολοκληρωθεί η συντριπτική πλειονότητα των έργων που αφορούν το Μετρό, ενώ «τρέχουν» τα δοκιμαστικά δρομολόγια ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος, το οποίο πέρα από υπερσύγχρονο φέρει και μεγάλο βαθμό πολυπλοκότητας, ειδικά από τη στιγμή που οι συρμοί θα κινούνται χωρίς οδηγό.

Η επέκταση προς Καλαμαριά αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2025, όπως πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

Θυμίζουμε ότι η τιμή του εισιτηρίου στο Μετρό Θεσσαλονίκης αναμένεται να ανέρχεται σε 0,90 ευρώ με διάρκεια 70 λεπτών, δηλαδή θα είναι φθηνότερο κατά 0,30 ευρώ από το ενιαίο εισιτήριο των 90 λεπτών του Μετρό της Αθήνας που κοστίζει 1,20 ευρώ.

Πηγή: carandmotor.gr

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Επέστρεψαν τα πρώτα προϊóντα της ΑΓΝΟ στα σούπερ μάρκετ

evosmos

Ταμίλα Κουλίεβα: Η τούρτα-έκπληξη από τον Βαλτινό και τους συνεργάτες της – Έκλεισε τα 57

evosmos

Έγκλημα έξω από οίκο ανοχής: Νεκρός 58χρομος, 38χρονος πήρε φόρα και τον πάτησε με το αμάξι ενώ καθόταν σε καρέκλα

evosmos

Leave a Comment