ΚΟΣΜΟΣ

Με ένα AR-15 έγινε η απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ – Τι γνωρίζουμε για το συγκεκριμένο όπλο

Πληθαίνουν οι πληροφορίες γύρω από της απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο δράστης χρησιμοποίησε ένα AR-15. Πρόκειται για ένα από τα όπλα που έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις στις ΗΠΑ για το κατά πόσο θα έπρεπε να πωλούνται ελεύθερα σε ιδιώτες.

Οι ομάδες ελέγχου της οπλοκατοχής υποστηρίζουν εδώ και καιρό ότι το τυφέκιο -τα αρχικά του οποίου προέρχονται από την εταιρεία φορητών όπλων ArmaLite που το ανέπτυξε- δεν έχει θέση σε χέρια πολιτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο όπλο έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές επιθέσεις που έχουν συμβεί τα τελευταία δέκα χρόνια στις ΗΠΑ και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους.

Συγκεκριμένα το AR-15 έχει χρησιμοποιηθεί στην επίθεση στο Λας Βέγκας τον Οκτώβριο του 2017. Εκεί είχαν χάσει τη ζωή τους 59 άνθρωποι. Τον Νοέμβριο του 2022 είχαν σκοτωθεί πέντε ανθρώποι στο Κολοράντο Σπρινγκς .

Η κόντρα για το AR-15

«Πρόκειται για ένα όπλο πολέμου που είναι πραγματικά κατάλληλο μόνο για στρατιώτες σε εμπόλεμη ζώνη», δήλωσε πέρυσι στο NBC η Lindsay Nichols. Πρόκειται για τη διευθύντρια πολιτικής στο Giffords Law Center, το οποίο πιέζει για τη ρύθμιση των όπλων. «Η ικανότητά του να σκοτώνει πολλούς ανθρώπους γρήγορα είναι ο λόγος για τον οποίο θέλουμε την απαγόρευσή του».

Στην αντίπερα όχθη υπάρχουν πολλοί που δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο απαγόρευσής του. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Άντριου Κλάιντ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός οπλοπωλείου, μοίρασε καρφίτσες πέτου σε σχήμα AR-15.

«Ακούω ότι αυτή η μικρή καρφίτσα που μοίραζα στη Βουλή των Αντιπροσώπων πυροδότησε ορισμένους από τους Δημοκρατικούς συναδέλφους μου», είπε τότε σε ένα βίντεο. «Λοιπόν, τη δίνω για να υπενθυμίσω στους ανθρώπους τη δεύτερη τροπολογία του Συντάγματος και πόσο σημαντική είναι για τη διατήρηση των ελευθεριών μας».

Ο Cameron McWhirter, δημοσιογράφος και συν-συγγραφέας του βιβλίου «American Gun: The True Story of the AR-15», είπε ότι το συγκεκριμένο τυφέκιο καταλαμβάνει μια ισχυρή θέση στη λαϊκή συνείδηση των ΗΠΑ.

«Αυτό το όπλο έχει γίνει σύμβολο στο οποίο εστιάζουν οι άνθρωποι», είπε στον Guardian τον περασμένο Νοέμβριο.

«Όλοι γνωρίζουν αυτό το όπλο, το έχουμε δει ένα εκατομμύριο φορές παντού. Αν είστε υπέρ, το βάζετε στο αυτοκόλλητο του προφυλακτήρα σας στο αυτοκίνητό σας».

Απαιτούνται έλεγχοι ιστορικού για αγοραστές όπλων στο σημείο πώλησης στην Πενσυλβάνια, όπου υπάρχουν περισσότεροι από 2.500 ομοσπονδιακοί έμποροι πυροβόλων όπλων.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η κυβέρνηση Μπάιντεν κινήθηκε για να κλείσει το λεγόμενο «παραθυράκι επίδειξης όπλων» που επιτρέπει στους ανθρώπους να αγοράζουν όπλα από μη αδειοδοτημένους αντιπροσώπους σε εκθέσεις, στο Διαδίκτυο και σε ιδιωτικά σπίτια, χωρίς να απαιτείται έλεγχος ιστορικού.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

«Κόκκινο σήμα» της Ιντερπόλ για σύζυγο Αμερικανού διπλωμάτη

evosmos

Σε προχωρημένο Αλτσχάιμερ ο Τ.Μπάιντεν: Μπέρδεψε τον Ν.Τραμπ με τον… Τ.Μπους – Τι θα συμβεί αν εκλεγεί; (βίντεο)

evosmos

34χρονος ήθελε να δει την έγκυο γυναίκα του να γεννάει – Αυτό που έπαθε στο τέλος θα το θυμάται για καιρό!

evosmos

Leave a Comment