ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης για φωτιές: «Προσπαθούμε κάθε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι, τόνισε πως η Πολιτεία καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες για τη βελτίωση της πρόληψης και της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, υπογραμμίζοντας ότι «κάθε χρόνο προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια, όπως η ενίσχυση του στόλου των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, η εκπαίδευση των πυροσβεστών, η αναβάθμιση των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και οι δράσεις καθαρισμού δασικών εκτάσεων. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι οι συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική κρίση, με παρατεταμένους καύσωνες και ισχυρούς ανέμους, καθιστούν το έργο της κατάσβεσης ιδιαίτερα δύσκολο.

Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τα στελέχη της Πυροσβεστικής, τους εθελοντές και όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, τονίζοντας ότι η μάχη με τις φλόγες είναι συλλογική και απαιτεί τη συνεργασία Πολιτείας, τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτών.

Κλείνοντας, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει σε νέες τεχνολογίες, σε πρόληψη και σε καλύτερο συντονισμό, με στόχο τη μείωση των καταστροφών και την προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ο Α.Γεωργιάδης έγινε πρωτοσέλιδο από τους New York Times: «Ο κορυφαίος Έλληνας υπουργός και τα δωράκια από την Huawei» (ΦΩΤΟ)

evosmos

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ: ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΣΤΗΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ BEACH BAR ΣΤΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ

evosmos

Υποκλοπές: «Χαμός» στην Εξεταστική – «Τι μιλάς εσύ, ρε Χρυσαυγίτη;»

evosmos

Leave a Comment