Ένα ελληνικό παγωτό στα 100 καλύτερα του κόσμου
Γνωρίζοντας ότι το παγωτό αρέσει (σχεδόν) σε όλους, το Taste Atlas παρουσίασε μία λίστα με τα 100 πιο εμβληματικά παγωτατζίδικα και gelaterias που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στην παγκόσμια σκηνή των γλυκών.
Σε αυτή την περιήγηση στον περίπλοκο κόσμο αυτών των παγωμένων απολαύσεων, φιγουράρει κι ένα ελληνικό μαγαζί για το παγωτό του. Το ζαχαροπλαστείο Παπαγιώργης από την Κέρκυρα ξεχώρισε για τη μαύρη σοκολάτα, που όπως φαίνεται λάτρεψαν οι αναγνώστες του γαστρονομικού οδηγού. Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που το ιστορικό ζαχαροπλαστείο του νησιού έχει θέση στη λίστα, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δημοφιλία του σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το αιωνόβιο ζαχαροπλαστείο της Κέρκυρας αποτελεί σημείο αναφοράς στο νησί καθώς ιδρύθηκε το 1924 και προσφέρει μέχρι σήμερα ιδιαίτερα νόστιμα παγωτά, γλυκά και άλλα επιδόρπια. Είναι ιδιαίτερα γνωστό για τα χειροποίητα παγωτά του, με την ποικιλία του να ξεπερνά τις 60 γεύσεις.
Σύμφωνα όμως με το Taste Atlas, αυτή που ξεχωρίζει είναι σίγουρα η μαύρη σοκολάτα, φτιαγμένη με πλούσια, τοπικά υλικά, με βάση το κερκυραϊκό γάλα, που προσφέρει μια απολαυστική εμπειρία για τους λάτρεις της σοκολάτας. Από το ζαχαροπλαστείο δεν λείπουν και τα παραδοσιακά γλυκίσματα, όπως μάντολα, μαντολάτο, φογάτσα, ροζέδες και κουμκουάτ.