Όλοι πιστεύουμε ότι τα καρπούζια είναι ένα δροσιστικό φρούτο. Αλλά ξέρατε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν καν το καλύτερο μέρος του; Ενώ όλοι μας αρέσει να βυθίζουμε τα δόντια μας στο ζουμερό κόκκινο μέρος, πολλοί από εμάς φτύνουν τους σκληρούς σπόρους που μένουν στο στόμα μας μετά. Εξ ου και η δημοτικότητα των καρπουζιών χωρίς σπόρους. Αλλά αυτοί οι σπόροι είναι γεμάτοι με θρεπτικά συστατικά.
Οι ίνες στους σπόρους του καρπουζιού κάνουν καλό στην πέψη και είναι εξαιρετικά σημαντικές για την ανάπτυξη υγιών βακτηρίων στο έντερο.
Οι σπόροι περιέχουν επίσης το αμινοξύ κιτρουλλίνη, το οποίο μπορεί να δράσει ως αντιοξειδωτικό. Η κιτρουλίνη βοηθά στη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα καλύτερη ροή αίματος. Αυτό είναι ευεργετικό για το κυκλοφοριακό, την καρδιά και τον εγκέφαλό σας. Υπάρχουν επίσης πολλές βιταμίνες και μέταλλα στους σπόρους, όπως μαγνήσιο, βιταμίνες A, B και C, καθώς και σίδηρος, που είναι όλα απαραίτητα για την υγεία σας.
Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να φτιάξετε ένα milkshake με τους σπόρους:
Πάρτε μια χούφτα σπόρους καρπουζιού και απλώστε τους σε ένα ρηχό ταψί. Ζεστάνετε τους μέχρι να ξεραθούν εντελώς και αρχίζουν να μυρίζουν γλυκά.
Κάντε τους μια λεπτή σκόνη και ανακατέψτε με ζεστό ή κρύο γάλα σε αναλογία 1:10.
Αυτό το μείγμα είναι τέλειο εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα πέψης ή με τα νεφρά σας. Δεδομένου ότι το καρπούζι είναι φυσικό διουρητικό, μπορεί να βοηθήσει τη λειτουργία των νεφρών.ΠΗΓΗ