ΕΛΛΑΔΑ

Ο εφιάλτης της λειψυδρίας επιστρέφει: Σε απόγνωση οι αγρότες

Ο εφιάλτης της λειψυδρίας επιστρέφει, την ώρα που η ανάγκες έχουν αυξηθεί αφού φέτος ήταν μία καλή χρονιά για τον τουρισμό με αποτέλεσμα να αυξηθεί η κατανάλωση. Ενδεικτικό είναι ότι πέρυσι έμειναν χωρίς νερό πάνω από 100.000 στρέμματα καλλιεργειών στη Βοιωτία.

Για πολλούς αγρότες από τη Λιβαδειά, είναι περίοδος σποράς. Οι αγρότες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ελάχιστες μέρες με καλό καιρό ως το Πάσχα για να σπείρει.
Στις 15 Απριλίου ξεκινάει περίοδος ποτίσματος αλλά οι αγρότες φοβούνται να μην επαναληφθεί η περσινή χρονιά, καθώς το 2024 χρονιά δεν μπόρεσαν να ποτίσουν και έχασαν το εισόδημα επειδή δεν μπορούσαν να πάρουν νερό από την Υλίκη.

«Περίπου 35 με 40 εκατομμύρια μείον τα εισοδήματα των αγροτών στη Βοιωτία» λέει στην κάμερα του ΑΝΤ1 ο αγρότης, Γιώργος Τακμάκης.

Χωρίς νερό, οι αγρότες δεν ξέρουν τι να καλλιεργήσουν. Ωστόσο, αλλά δεν είναι μόνο η έλλειψη βροχών. Το δίκτυο απ’ το 1960 είναι το ίδιο. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το νερό και το χειρότερο ότι σε ένα χωριό τα κυνηγάει ο ένας αγρότης τον άλλο με το κατσαβίδι “γιατί να πάρεις εσύ το νερό και όχι εγώ”, γιατί το νερό είναι η ζωή σε μας» λέει από την πλευρά του ο αγρότης Γιάννης Βάγκος.

Πάντως, και οι αγρότες δεν είναι αμέτοχοι στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη νερού. Χαρακτηριστικό του προβλήματος είναι ότι από πολύ καιρό η ΕΥΔΑΠ γύρισε στους πρόποδες του Παρνασσού να συντηρήσει γεωτρήσεις που τη βοηθούσαν να απομαστεύει νερό προς την Υλίκη.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ανοίγει η τρίτη διαθήκη – ”Δίνει” ονόματα- “Θα αλλάξει ένα μεγάλο κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας”

evosmos

Βαρυμπόμπη: Τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από φρεάτιο

evosmos

Κύριος με «Κ« ο Κωνσταντίνος: «Ο γάμоς για εμένα είναι απαραίτητоς για τη δıαιώνιση του είδους»

evosmos

Leave a Comment