ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Ο λόγος που τα καπάκια είναι πλέον κολλημένα στα πλαστικά μπουκάλια

Τα καπάκια πλέον είναι υποχρεωτικά κολλημένα πάνω στα πλαστικά μπουκάλια και δυστυχώς είναι κάτι το οποίο ενοχλεί πολλούς ανθρώπους, γιατί δεν μπορούν να ανοίξουν με ευκολία. Ο λόγος όμως για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι η η Ευρωπαϊκή Ένωση που προχωρά σε αυτή την αλλαγή για καλό λόγο, δηλαδή τη μείωση του πλαστικού όπως υποστηρίζει.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα Financial Times, τα πλαστικά καπάκια αντιπροσωπεύουν περίπου το 13% των πλαστικών θαλάσσιων απορριμμάτων που πιάστηκαν στα δίκτυα των ψαράδων μεταξύ 2011 – 2017.

Πολλές βιομηχανίες όμως παραπονέθηκαν ότι θα έπρεπε να αλλάξουν τη γραμμή παραγωγής και πως δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν όλες το ίδιο καπάκι σε μέγεθος, όπως οι βιομηχανίες γάλακτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν δοθεί οικονομικά κίνητρα παλαιότερα που είχαν αποδειχθεί ωφέλιμα για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως άστεγοι, αλλά όχι για τους βιομηχάνους αφού πωλούσαν λιγότερα καπάκια.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Αυτός είναι ο παππούλης που άλειψε με λάδι τον… τουρίστα – Αφέθηκε ελεύθερος

evosmos

Θεσσαλονίκη: Συγκίνησε η 17χρονη Μαρία που παρέλασε σημαιοφόρος με αναπηρικό αμαξίδιο στην Πολίχνη

evosmos

Νεκρός 42χρονος που έπεσε από την γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου

evosmos

Leave a Comment