ΚΟΣΜΟΣ

«Ο παπάς το βούτηξε πολύ, ήπιε νερό, έπαθε καρδιά…»: Νεκρό 2 μηνών βρέφος λίγο μετά την βάπτισή του, συγκλονίζει ο πατέρας

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του τραγικού θανάτου ενός βρέφους μόλις δύο μηνών, λίγη ώρα μετά τη βάπτισή του. Το συγκλονιστικό αυτό περιστατικό έλαβε χώρα στη Ρουμανία, αφήνοντας την οικογένεια και την τοπική κοινωνία σοκαρισμένες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του συντετριμμένου πατέρα, κατά τη διάρκεια της βάπτισης, ο ιερέας βύθισε το βρέφος ολόκληρο κάτω από το νερό, με αποτέλεσμα το μικρό παιδί να εισπνεύσει και να καταπιεί νερό. Οι γιατροί, όπως ανέφερε ο πατέρας, διαπίστωσαν ότι στα πνευμόνια του βρέφους βρέθηκε ποσότητα 110 ml νερού, γεγονός που προκάλεσε την τραγική κατάληξη.

«Ένα βρέφος ενάμιση μηνός υπέστη καρδιακή προσβολή στην εκκλησία μετά τη βάπτισή του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύτηκε στην εντατική διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Τι ανέφεραν ο αρχιερέας & ο πατέρας του βρέφους

Ο αρχιερέας επιβεβαίωσε ότι το βρέφος βυθίστηκε στο νερό κατά τη διάρκεια του βαπτίσματος, εξηγώντας ότι η τελετή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς της Εκκλησίας, που απαιτούν την τριπλή εμβάπτιση. Επιπλέον, ανέφερε ότι είχε επικοινωνία με τον ιερέα που τέλεσε το μυστήριο, ο οποίος του μετέφερε ότι το μωρό έκλαιγε συνεχώς τόσο κατά τη διάρκεια της βάπτισης όσο και αφότου είχε βγει από το νερό.

Από την πλευρά του, ο θλιμμένος πατέρας του βρέφους υποστηρίζει ότι ο ιερέας συνέχισε να βυθίζει το μωρό στην κολυμπήθρα, παρά το γεγονός ότι αυτό έκλαιγε, γεγονός που προκάλεσε έντονη ανησυχία και οδήγησε στην τραγική κατάληξη. Ανέφερε χαρακτηριστικά :«Αν το βλέπεις να κλαίει με ανοιχτό το στόμα, δεν το βουτάς στο νερό».

 

 

Αλλαγές στον τρόπο βαπτίσματος

Το τραγικό περιστατικό οδήγησε σε άμεση κινητοποίηση τόσο της αστυνομίας όσο και της δικαστικής αρχής, με τον εισαγγελέα να προχωρά στη σύνταξη δικογραφίας για ανθρωποκτονία. Παράλληλα, το Πατριαρχείο της Ρουμανίας εξέφρασε την επιθυμία να διεξαχθεί λεπτομερής έρευνα για το συμβάν.

Στη Ρουμανία, η μητρόπολη στην οποία υπάγεται ο ιερέας από την πόλη Suceava βρίσκεται υπό πίεση να επανεξετάσει τις οδηγίες που διέπουν το τελετουργικό της βάπτισης. Η ενδεχόμενη αλλαγή αυτών των κατευθυντήριων γραμμών φαίνεται να συγκεντρώνει τη στήριξη των εκκλησιαστικών κύκλων.

Ένας εκπρόσωπος της Μητρόπολης πρότεινε μια πιο ασφαλή προσέγγιση, αναφέροντας ότι το νερό θα μπορούσε να ρίχνεται στο κεφάλι και στους ώμους των παιδιών, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια θλιβερά γεγονότα στο μέλλον.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Νέες απειλές πολέμου από τον Τσαβούσογλου: “Η Ελλάδα έχει εξοπλίσει νησιά, δεν θα δείξουμε επιείκεια”

evosmos

Τραγωδία: Νεκρή η 23χρονη Ξένια την 1η νύχτα του γάμου της, φούνταρε χωρίς ρούχα στο κενό από το παράθυρο μετά το γλέντι

evosmos

Καθηγήτρια πήρε το κινητό μαθήτριας και αρνιόταν να το επιστρέψει – Έκανε χρήση για μέρες και έσπασε την οθόνη

evosmos

Leave a Comment