ΕΛΛΑΔΑ

Σάρωσε η χώρα μας: Η Ελλάδα ήρθε δεύτερη στον κόσμο – Αυτή είναι η νούμερο 1 χώρα

Οι Έλληνες κατατάσσονται στη δεύτερη θέση ανάμεσα στους πιο φιλικούς ανθρώπους παγκοσμίως, με την πρώτη χώρα ωστόσο να αποτελεί μεγάλη έκπληξη! Η ελληνική φιλοξενία και το φιλότιμο επιτρέπουν στην Ελλάδα να κατέχει αυτή τη θέση. Όσοι ζούμε στην Ελλάδα καθημερινά παρατηρούμε ότι εκτός από την ανοιχτόκαρδη φιλοξενία και το φιλότιμο, οι Έλληνες έχουν επίσης έντονο μεσογειακό και εκρηκτικό ταπεραμέντο.

Οι Έλληνες  στη δεύτερη θέση ανάμεσα στους πιο φιλικούς ανθρώπους

Και είναι μια ευχάριστη διάκριση καθώς αν σκεφτούμε τους καυγάδες ή τις εντάσεις και τις διαμάχες που αναπόφευκτα θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της ημέρας κάτι που και με το μεσογειακό αλλά και Βαλκάνιο ταπεραμέντο συναντάται συχνά, σίγουρα δεν θα χαρακτηρίζαμε τους Έλληνες ως τον κατά ορισμό φιλικό και ήρεμο λαό.

Σε αντίθεση όμως με ότι μπορεί να είχατε στο μυαλό σας ήρθε η έρευνα της Remitly και αποκάλυψε ότι οι Έλληνες κατατάσσονται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως ως οι πιο φιλικοί άνθρωποι. Η Remitly, για να προχωρήσει στη χρυσή πεντάδα των πιο φιλικών εθνών, ζήτησε από πάνω από 3.000 συμμετέχοντες διεθνώς να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων που σχετίζονται με την κατηγορία «συμφωνία» του τεστ προσωπικότητας Big 5.

Το τεστ προσωπικότητας των Big 5 στηρίζεται στο επιστημονικό μοντέλο «Big Five», το οποίο επισημαίνει πέντε θεμελιώδη χαρακτηριστικά της προσωπικότητας: ανοιχτότητα, ευσυνειδησία, ευχαρίστηση, εξωστρέφεια και νευρωτισμός. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν προκειμένου να αξιολογηθεί το πόσο νοιάζονται για τους άλλους, αν διαθέτουν χρόνο για άλλους ανθρώπους και αν τους αρέσει να κάνουν τους άλλους να νιώθουν άνετα.

Κάθε ερώτηση διατυπώθηκε ως δήλωση και οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εκφράσουν τη γνώμη τους, επιλέγοντας ανάμεσα σε διαφωνώ, διαφωνώ ελαφρώς, είμαι ουδέτερος, συμφωνώ ελαφρώς ή συμφωνώ με την δήλωση αυτή.

Οι 5 πιο φιλικοί λαοί στον κόσμο

Η Ελλάδα σύμφωνα με την έρευνα κατατάσσεται στη 2η θέση όσον αφορά τους πιο φιλικούς ανθρώπους. Ενώ στην 5η θέση βρίσκεται η Σουηδία,  που αναφέρεται ότι οι κάτοικοί της είναι φιλόξενοι και εκτιμούν την ειλικρίνεια και την ισότητα. Ακολουθούν το Μεξικό και η Κροατία στην 4η και 3η θέση αντίστοιχα. Για τους Έλληνες η έρευνα σημειώνει πως «Συχνά θεωρούνται ως ένα περίεργο έθνος, θα χαρούν να ξεκινήσουν μια συζήτηση με αγνώστους καθώς ελπίζουν να οικοδομήσουν νέες φιλίες και σχέσεις. Η κοινωνικοποίηση είναι μεγάλη υπόθεση για τους Έλληνες, και τους αρέσει να φιλοξενούν φίλους, παλιούς και νέους, ειδικά την Ελληνική Πρωτοχρονιά». Ενώ αναφέρει «δεν είναι ασυνήθιστο για τους Έλληνες να προσκαλούν νέους φίλους στο σπίτι τους για ένα σπιτικό γεύμα ή ακόμη και οι ντόπιοι να προσφέρουν στους επισκέπτες μια περιήγηση στην πόλη τους, ζωντανεύοντας τις γνώσεις τους με λήψεις ιστορίας και μυθολογίας».

1η στη λίστα

Ενώ στην πρώτη θέση συναντάμε τη Νότια Αφρική. «Οι κάτοικοι είναι ζεστοί και φιλόξενοι, γεγονός που διευκολύνει τους ταξιδιώτες και τους επισκέπτες να αισθάνονται άνετα γύρω τους. Δεν είναι ασυνήθιστο να σας υποδέχονται ευγενικοί ξένοι ενώ περπατάτε στο δρόμο, και οι Νοτιοαφρικανοί είναι γενικά χαρούμενοι που συναναστρέφονται, συμμετέχοντας σε συζητήσεις και επιδεικνύοντας το καλό τους χιούμορ, κάνοντας πολλά αστεία».

«Ένα επιπλέον θετικό σημείο είναι ότι υπάρχουν έντεκα επίσημες γλώσσες ομιλείται στη Νότια Αφρική (Αγγλικά, Αφρικάανς και εννέα εθνοτικές γλώσσες), που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι επικοινωνίας με τους ντόπιους και να κάνετε νέους φίλους», καταλήγει η έρευνα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Υπόθεση θανάτου 19χρονης δοκίμου: Όλα όσα ερευνά το Πολεμικό Ναυτικό – Πότε θα γίνει η νεκροψία

evosmos

Μεταναστευτικό – Λέσβος: Έφτασε σήμερα η πρώτη βάρκα με μετανάστες για τον Ιούλιο

evosmos

ΕΚΤ: Δεύτερη μείωση των βασικών επιτοκίων κατά 0,25%

evosmos

Leave a Comment