ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η αυτόματη υποβολή των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων – Έως τις 26 Ιουλίου η διορία για τροποποιήσεις

Η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί από σήμερα την αυτόματη υποβολή των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων για 1,3 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους που δεν έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές.

Από τις 25 Απριλίου που άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχουν παρατηρηθεί μεταξύ άλλων λάθη:

Στα εισοδήματα και τους φόρους που έχουν παρακρατηθεί από τα στοιχεία που έστειλαν εργοδοτικοί φορείς κι ΕΦΚΑ
Στην οικογενειακή κατάσταση και ειδικά στον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων που αυξάνουν το αφορολόγητο
Στα τεκμήρια
Στο ύψος των αποδείξεων δαπανών με πλαστικό χρήμα ή ηλεκτρονικό χρήμα που πρέπει να αντιστοιχούν στο 30% του εισοδήματος.
Στην εικόνα των ΙΧ που κυκλοφορούσαν το 2023
Στην ανάρτηση έκτακτων επιδομάτων συνταξιούχων
Στην αναγραφή των τόκων καταθέσεων από τα στοιχεία που έχουν διαβιβάσει οι τράπεζες

Όπως έγινε γνωστό 3.637 άτομα ενημερώθηκαν από την ΑΑΔΕ ότι έχουν σταλεί επικαιροποιημένα στοιχεία για τις αποδοχές τους κι έχει αλλάξει το εκκαθαριστικό τους. Περίπου 8.000 φορολογούμενοι που επικαιροποίησαν με δικές τους ενέργειες τα στοιχεία τους, πρέπει να κάνουν μόνοι τους τη φορολογική δήλωση έως τις 26 Ιουλίου.

Επιπλέον, σε… εγρήγορση πρέπει να είναι και όσοι φορολογούμενοι έχουν ήδη τροποποιήσει τη δήλωση τους, την αποθήκευσαν αλλά δεν την υπέβαλαν. Σήμερα το σύστημα, δεν θα υποβάλει την τροποποιημένη δήλωση αλλά την αρχική!!!!

Το διάστημα από τις 2 Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου μπορεί να αξιοποιηθεί από τους φορολογουμένους για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων χωρίς κυρώσεις. Εφόσον λοιπόν ο φορολογούμενος δει το εκκαθαριστικό και το βρει αδικαιολογήτως «φουσκωμένο» υπάρχει χρόνος να διορθώσει τα πράγματα διορθώνοντας τα στοιχεία που θεωρεί λανθασμένα.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσουν στην αρμόδια ΔΟΥ και όσοι έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση με επιφύλαξη. Αν δεν το κάνουν εντός 30 ημερών η φορολογική τους δήλωση θα εκκαθαρισθεί κανονικά.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Π. Τατσόπουλος για Σ. Γονίδη: «Μέχρι τώρα ήξερα ότι ήταν τσακωμένος με την λογική, τώρα είναι και με τη γραμματική»

evosmos

Ο καιρός αύριο: Άνοδος της θερμοκρασίας & τοπικές βροχές – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

evosmos

Το City of Dreams Mediterranean: Το πρώτο πολυθεματικό θέρετρο στην Ευρώπη, είναι έτοιμο να μας υποδεχθεί

evosmos

Leave a Comment