ΕΛΛΑΔΑ

Σε απόγνωση κτηνοτρόφοι στην Λάρισα: «Δεν θα μείνει προβατίνα μέχρι το φθινόπωρο λόγω ευλογιάς»

«Δεν θα μείνει προβατίνα στη Λάρισα λόγω της ανεξέλεγκτης πλέον εξάπλωσης της ευλογιάς, μέχρι το φθινόπωρο» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο γνωστός κτηνοτρόφος και παλιός πρόεδρος της Ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Θεσσαλίας Μιχάλης Τζιότζιος μιλώντας στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» στον τηλεοπτικό σταθμό Θεσσαλία TV.

Πλέον αφανίζονται καθημερινά μονάδες με εκτροφές εκατοντάδων προβάτων και η νόσος αντί να εκριζώνεται με τη θανάτωση των ζώων εξακολουθεί να είναι σε έξαρση.
Από την πλευρά του στο ίδιο πάνελ ο πρόεδρος των κτηνιάτρων της Λάρισας Γιάννης Λυτροκάπης ανέφερε πως το ακόμη πιο δυσμενές σενάριο θα είναι να επιβληθεί το εμβόλιο γεγονός που σημαίνει ότι θα αναγνωρίσουμε ότι η νόσος είναι ενδημική άρα δεν θα μπορούμε να κάνουμε εξαγωγές σε κρέας, τυριά και γαλακτοκομικά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αφανισμό την προβατοτροφία στη χώρα και στην απώλεια του εθνικού μας προϊόντος της φέτας.

Ο κ. Τζιότζιος σημείωσε πως η απαγόρευση της μετακίνησης των κτηνοτρόφων φέτος το καλοκαίρι λόγω της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας μπορεί να αποβεί ολέθρια για τον κλάδο. Η εξάπλωση ξεκίνησε από τα Κανάλια, συνέχισε στο δήμο Ρήγα Φεραίου σε Ρζόμυλο, Βελεστίνο,μεταπήδησε στο Καλαμάκι Αγιάς πέρασε στη Μαρμαρίνη και συνεχίζεται σε διάσπαρτες μονάδες σε περιοχές στο δήμο Κιλελέρ και πλέον βρέθηκε κρούσμα και στα Φάρσαλα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Παρέδωσαν την υφαλοκρηπίδα στην Τουρκία – Πήγαν τις «κόκκινες γραμμές» από τα 150 ν.μ. στα 6 ν.μ!

evosmos

Black Friday 2024: Η ημερομηνία που πέφτει φέτος η «Μαύρη Παρασκευή» με τις μεγάλες προσφορές

evosmos

Τρομακτικό βίντεο από τη στιγμή που φορτηγό σέρνει για δεκάδες μέτρα ηλικιωμένο

evosmos

Leave a Comment