ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ, αγωνία και προσευχές για τον τρίχρονο Άγγελο από την Κεφαλονιά: «Βγάζαμε στάχτες από το στόμα του…»

Ώρες αγωνίας ζει η οικογένεια του μικρού Άγγελου, του τρίχρονου αγοριού που νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (ΠΓΝΠ, Ρίο), έχοντας υποστεί διπλό θερμικό έγκαυμα στους πνεύμονες μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι του στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

Ο διοικητής του ΓΝ Κεφαλονιάς Δημήτρης Μαρτίνης, σχολίασε πως με το που έφτασε εκεί το παιδί, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, όπως και στον παππού του και το αδελφάκι του, αλλά ο τρίχρονος ήταν σε τόσο σοβαρή κατάσταση που κρίθηκε αναγκαία η άμεση αεροδιακομιδή και μεταφορά του στο Ρίο.

Στο ΠΓΝΠ και στη ΜΕΘ Παίδων, οι γιατροί δίνουν μάχη με το χρόνο για να κρατήσουν τον μικρό Άγγελο στη ζωή. Θα προσπαθούσαν μάλιστα να του κάνουν βρογχοσκόπηση για να δουν επακριβώς το μέγεθος της ζημιάς.

Μια ατάκα του διευθυντή της μονάδας Ανδρέα Ηλιάδη, είναι πραγματικά συγκλονιστική: «Βγάζαμε στάχτες από το στόμα του παιδιού…»

 

 

Οι δραματικές στιγμές στο Αργοστόλι

Μια θεία του μικρού αγοριού περιέγραψε στον ΑΝΤ1 τις δραματικές στιγμές στο φλεγόμενο σπίτι:

«Βγήκε την τελευταία στιγμή ο παππούς από το σπίτι μαζί με το μωρό, εισέπνευσε καπνό και είχε έγκαυμα στο κεφάλι. Η φωτιά είχε φτάσει μέχρι την πόρτα. Ο παππούς κοιμόταν εκείνη τη στιγμή. Ο Άγγελος όμως εισέπνευσε τον περισσότερο καπνό μέχρι να τον βγάλουν. Πλέον είναι σε καταστολή με οξυγόνο. Σώθηκαν για λεπτά…»

Από την πλευρά του, ο Διονύσης Κωνσταντάτος, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κεφαλονιάς, είπε:

«Ενημέρωσαν την Πυροσβεστική ότι είναι ένα παιδάκι μέσα. Επενέβη ο διοικητής της Πυροσβεστικής και το έβγαλε το παιδάκι. Είχε αναπνεύσει αρκετό καπνό. Ήταν στο κρεβάτι. Όλος ο κόσμος κινητοποιήθηκε».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Η Τραγωδία της 22χρονης Σεβαστής που σκοτώθηκε ενώ πήγαινε να ανάψει το καντήλι της μητέρας της

evosmos

Εφάπαξ το βοήθημα στους συνταξιούχους – Τι αλλάζει στις συντάξεις, ΕΦΚΑ εισφορές

evosmos

Φανή Χαλκιά: “Συνελήφθη για την έκρηξη στο beach bar, αφέθηκε ελεύθερος & την επομένη ήρθε στο μαγαζί για ποτάκι”

evosmos

Leave a Comment