Βαρύ ποινικό παρελθόν είχε ο 43χρονος Γεωργιανός που επιτέθηκε με απίστευτη αγριότητα στην έγκυο σύζυγό του, τραυματίζοντάς την με πιρούνι στο πρόσωπο και θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την όρασή της.
Ο άνδρας είχε απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές, καθώς είχε συλληφθεί δώδεκα φορές μέσα σε δεκατρία χρόνια. Το ποινικό του μητρώο ξεκινά το 2012 και περιλαμβάνει πληθώρα αδικημάτων, όπως φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, κλοπές, επικίνδυνη οδήγηση και παραβάσεις χωρίς δίπλωμα. Είχε επίσης κατηγορηθεί για έκθεση της ανήλικης κόρης του σε κίνδυνο.
Το 2023 είχε ζητήσει εκούσια εισαγωγή σε ψυχιατρικό ίδρυμα, δηλώνοντας ότι σκεφτόταν να βάλει τέλος στη ζωή του. Άνθρωποι από το περιβάλλον του τον περιγράφουν ως «μέθυσο», «βίαιο» και «εξαιρετικά επικίνδυνο». Όπως αναφέρουν, στο παρελθόν είχε κακοποιήσει την πρώην σύζυγο και την κόρη του, οι οποίες πλέον έχουν φύγει από τη χώρα για να γλιτώσουν από την κακοποίηση.
Η φρίκη που έζησε η έγκυος γυναίκα του ξεπερνά κάθε φαντασία. Σύμφωνα με όσα περιέγραψαν νοσηλευτές, το θύμα έφερε εκατοντάδες τραύματα από πιρούνι στο πρόσωπο, στο λαιμό και στα χέρια. «Ήταν ένα από τα πιο φρικτά περιστατικά που έχουμε δει. Τη χτυπούσε με τόσο μίσος που είναι θαύμα που επέζησε», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους νοσηλευτές που τη φρόντισαν.
Η γυναίκα, σε κατάσταση σοκ, είπε στους γιατρούς πως κατάφερε να ξεφύγει τρέχοντας γυμνή στον δρόμο για να σωθεί. Οι γιατροί κάνουν λόγο για βίαιη επίθεση που θα μπορούσε εύκολα να αποβεί μοιραία, ενώ η εικόνα της κακοποίησης που περιέγραψαν όσοι τη φρόντισαν προκαλεί αποτροπιασμό και οργή.
