ΕΛΛΑΔΑ

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2024 – Πότε καταβάλλονται για τους νέους συνταξιούχους

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι την έναρξη της διαδικασίας καταβολής των συντάξεων για τον Σεπτέμβριο του 2024 στους δικαιούχους. Σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα, οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του ΟΠΣ – ΕΦΚΑ για τους νέους συνταξιούχους (είτε μισθωτούς είτε μη μισθωτούς) που έχουν συνταξιοδοτηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά, σύμφωνα με τον νόμο 4387/2016, θα πιστωθούν την Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024.

Ακολούθως, το ΙΚΑ θα προχωρήσει στην καταβολή των συντάξεων για τον Σεπτέμβριο του 2024 την Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024. Όσον αφορά τον ΟΑΕΕ, οι αντίστοιχες συντάξεις θα καταβληθούν επίσης την Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024. Επιπλέον, την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των συντάξεων από τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη μισθωτών).

Η αναμονή αυτή δημιουργεί προσδοκίες στους δικαιούχους, καθώς οι ημερομηνίες αυτές σηματοδοτούν μια σημαντική στιγμή για πολλούς ανθρώπους που στηρίζονται στις συντάξεις τους για τη διαβίωσή τους.

Στις 29 Αυγούστου 2024, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου Τομέα και του ΝΑΤ θα λάβουν τις συντάξεις τους για τον Σεπτέμβριο του 2024. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι και τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ, που αφορούν τους μισθωτούς, θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία καταβολής όπως το Δημόσιο. Επιπλέον, οι προσωρινές συντάξεις των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν σύμφωνα με την ημερομηνία που έχει οριστεί για το Δημόσιο.

Πότε πιστώνονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου 2024

Τα ποσά των συντάξεων εμφανίζονται στα ΑΤΜ και είναι διαθέσιμα προς ανάληψη την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της ημερομηνίας πληρωμής και, συγκεκριμένα, από τις απογευματινές έως βραδυνές ώρες (συνήθως από τις 18:00 έως τις 21:00 ανάλογα με την τράπεζα).

Επομένως, αν η ημέρα πληρωμής είναι Δευτέρα, τότε τα χρήματα των συντάξεων εμφανίζονται διαθέσιμα στα ΑΤΜ από το βράδυ της Παρασκευής (προηγούμενη εργάσιμη ημέρα). Φυσικά, ευνόητο είναι ότι αν και η Παρασκευή τύχει να είναι επίσημη αργία, τότε τα χρήματα των συντάξεων εμφανίζονται διαθέσιμα στα ΑΤΜ από το βράδυ της Πέμπτης (προηγούμενη εργάσιμη ημέρα).

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Αργολίδα: «Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή 26χρονη δικηγόρος. Η μακρά λίστα θανάτων νέων ανθρώπων συνεχίζει να μεγαλώνει

evosmos

Κώστας Αρζόγλου: Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει καεί από το θέατρο

evosmos

Χαλκιδική: Νέα στοιχεία για το θάνατο της 16χρονης – Εξετάζεται να πέθανε από επιληπτική κρίση

evosmos

Leave a Comment