LIFE STYLE

Τέλος εποχής: Στο “σφυρί” η θρυλική θαλαμηγός “Χριστίνα” του Αριστοτέλη Ωνάση, το εξωφρενικό ποσό πώλησης

Η εμβληματική θαλαμηγός Christina O, μήκους 99,1 μέτρων, διατίθεται για πρώτη φορά στην αγορά, με την εκπροσώπηση του Tim Morley της Morley Yachts.

Το ιστορικό αυτό σκάφος έχει φιλοξενήσει μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του 20ού αιώνα, όπως η Marilyn Monroe, η Elizabeth Taylor, η Grace Kelly, ο Frank Sinatra, η Maria Callas, ο Richard Burton, ο John Wayne, ο Winston Churchill και ο John F. Kennedy. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι το μπαρ του, κατασκευασμένο από το ξύλο ενός βυθισμένου ισπανικού πλοίου.

 

Η αρχιτεκτονική του Christina O αποδίδεται στον καθηγητή Cãsar Pinnau και την Howaldtswerke, ενώ ο εξωτερικός σχεδιασμός είναι έργο του Costas Carabelas. Η πιο πρόσφατη μετασκευή του σκάφους ολοκληρώθηκε το 2022, διατηρώντας το σε άριστη κατάσταση.

@westnautical Christina O – One of the most famous yachts in the world 🛥️ 🌎 #Travel #BoatsOfTikTok #YachtLuxury #SuperYachts #BoatLife #fyp #foryoupage ♬ Roxanne – Instrumental – Califa Azul

Η Κληρονομιά του Αριστοτέλη Ωνάση

Ο Έλληνας εφοπλιστής Αριστοτέλης Ωνάσης, δεύτερος σύζυγος της Τζάκι Κένεντι, αγόρασε τη θαλαμηγό σε χαμηλή τιμή και επένδυσε 4.000.000 δολάρια στη μετατροπή της – ποσό που σήμερα αντιστοιχεί σε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια. Ο αρχικός εσωτερικός σχεδιασμός από τον Απόστολο Μολυνδρή συνδύαζε την πολυτέλεια με διαχρονική κομψότητα.

 

 

Τα πιο πρόσφατα χρόνια, η θαλαμηγός ανήκε στον John Paul Papanicolaou, ο οποίος επένδυσε περίπου 50.000.000 δολάρια για την αποκατάστασή της. Ένα συνδικάτο Ιρλανδών επιχειρηματιών, με επικεφαλής τον Ivor Fitzpatrick, πραγματοποίησε μια σημαντική ανακαίνιση πριν το προσφέρει στην αγορά.

Πολυτέλεια και Χαρακτηριστικά

Δύο από τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά του Christina O είναι η πισίνα με αλμυρό νερό που μετατρέπεται σε πίστα χορού και τα σκαμπό με ταπετσαρία από δέρμα φάλαινας στο Ari’s Bar, το οποίο πήρε το όνομά του από τον Ωνάση.

 

Το υπερπολυτελές σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει έως και 34 επισκέπτες σε 17 καμπίνες, ανακαινισμένες ώστε να αντικατοπτρίζουν τη διακόσμηση που είχε αρχικά επιλέξει η Τζάκι Ωνάση. Το εσωτερικό περιλαμβάνει το πιάνο Steinway, όπου έπαιζαν ο Frank Sinatra και η Maria Callas, ενώ η σουίτα του Ωνάση διαθέτει τζάκι από όνυχα και κρυστάλλινα φωτιστικά Baccarat. Η κυκλική σκάλα με vintage κιγκλίδωμα από όνυχα και ασήμι προσθέτει στην πολυτελή ατμόσφαιρα του σκάφους.

Δυνατότητες Φιλοξενίας και Πώληση

Το Christina O διαθέτει επίσης καταλύματα για έως και 39 μέλη πληρώματος και μπορεί να φιλοξενήσει παράκτιες κρουαζιέρες με έως και 157 επισκέπτες επί του σκάφους. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Νίκαια της Γαλλίας και διατίθεται προς πώληση έναντι 90.000.000 ευρώ, προσκαλώντας τους απαιτητικούς αγοραστές να αποκτήσουν ένα κομμάτι της ναυτικής ιστορίας.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Το υπερπολυτελές σπίτι του Στέφανου Χίου στα Βόρεια Προάστια που θυμίζει παλάτι από παραμύθι

evosmos

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Πούλησα ένα εξοχικό που είχα για να πληρωθούν οι άνθρωποι στο θέατρο»

evosmos

Τροχός της Τύχης: Παίκτρια κέρδισε το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ

evosmos

Leave a Comment