ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος οι κλήσεις σε μπλοκάκι: Ο νέος τρόπους που θα μας γράφουν θα κάνει και τον πιο νομοταγή οδηγό να “φάει” πρόστιμο

Η εποχή με το παραδοσιακό μπλοκάκι των τροχονόμων φτάνει στο τέλος της, καθώς η διαδικασία βεβαίωσης κλήσεων ψηφιοποιείται. Πλέον, οι παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα λαμβάνουν τις κλήσεις τους απευθείας στο κινητό τους μέσω της ψηφιακής πύλης gov.gr και της ΑΑΔΕ.

Πώς Λειτουργεί η Νέα Εφαρμογή

Η νέα εφαρμογή για τις ηλεκτρονικές κλήσεις που θα βεβαιώνει η Τροχαία παρουσιάστηκε στην ΕΡΤ, η οποία κατέγραψε καρέ-καρέ τη λειτουργία της. Με τη χρήση αυτής της εφαρμογής, οι αστυνομικοί θα καταχωρούν τις παραβάσεις ψηφιακά και οι κλήσεις θα αποστέλλονται αυτόματα στους παραβάτες μέσω των προαναφερόμενων ψηφιακών πλατφορμών.

«Εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεκινήσει πιλοτικά και πλέον κανονικά η βεβαίωση των παραβάσεων με ηλεκτρονικό τρόπο. Το παλιό χάρτινο μπλοκάκι θα φύγει, όπως φαίνεται. Η διαδικασία είναι η ίδια. Παίρνουμε τα έγγραφα των πολιτών μέσω του κινητού που μας έχει χορηγήσει η Υπηρεσία εδώ και αρκετά χρόνια για να κοιτάμε ταυτότητες, πινακίδες και ασφάλεια», είπε στο Mega ο επικεφαλής του κλιμακίου της Τροχαίας.

«Βλέπουμε τον παραβάτη και τον σταματάμε. Αφού πάρουμε τα έγγραφα μπαίνουμε στην εφαρμογή του police online, στις κλήσεις Τροχαίας και ξεκινάει η διαδικασία», συνέχισε, ενώ πραγματοποιούνταν έλεγχοι σε ζωντανή μετάδοση.
Οι κλήσεις θα πληρώνονται με τον κωδικό RF
«Οι κλήσεις θα πληρώνονται με τον κωδικό RF. Έτσι θα αποφεύγεται ο συγχρωτισμός στα ταμεία των ΕΛΤΑ και των δήμων. Σε έναν κύριο που βεβαιώσαμε κλήση για μη χρήση κράνους του ήρθε απευθείας σε SMS στο κινητό και στο mail του», πρόσθεσε ο αρχιφύλακας Γούλτας.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

«Δεν φταίει το παιδάκι μου» – Συγκλονίζει η μητέρα της εστεμμένης Κατερίνας Γεωργιάδη που σκοτώθηκε σε τροχαίο

evosmos

Μπάιντεν: «Τι συζητήσαμε με Μητσοτάκη – Θα με επισκεφτεί στις ΗΠΑ»

evosmos

Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Στις 330.000 οι αιτήσεις πέντε ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία

evosmos

Leave a Comment