ΕΛΛΑΔΑ

Τζουμέρκα: Η ανομβρία έφερε στο φως τον βυθισμένο οικισμό Φάγκο στην τεχνητή λίμνη Πουρναρίου

Η λειψυδρία οδήγησε στην αποκάλυψη ενός ολόκληρου οικισμού στο φράγμα Πουρναρίου πριν από 43 χρόνια στα Τζουμέρκα. Η στάθμη του νερού στο φράγμα του Πουρναρίου στα Τζουμέρκα κατέβηκε και ο βυθισμένος οικισμός Φάγκος αποκαλύφθηκε 43 χρόνια μετά.

Πέτρινα σπίτια βυθισμένα στη λάσπη. Το σχολείο που κάποτε υποδεχόταν τουλάχιστον 100 παιδάκια βγήκε στην επιφάνεια. Η εκκλησία που μόλις το νερό άρχισε να την σκεπάζει οι κάτοικοι πήραν ό,τι πολύτιμο υπήρχε και το μετέφεραν στο καινούριο χωριό.

Η στάθμη της τεχνητής λίμνης Πουρναρίου, λόγω της ανομβρίας, έχει πέσει τουλάχιστον 10 μέτρα, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάτοικοι στο καφενείο της περιοχής. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο, λένε και επισημαίνουν πως έχει να βρέξει πολλούς μήνες, από τον περασμένα Απρίλιο.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Συγκίνηση σε νεκροταφείο της Κρήτης: Σκυλί δεν λέει να φύγει από το μνήμα του αφεντικού του! (ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

28χρονη άνοιξε στον διανομέα να πάρει την πίτσα στου Ζωγράφου & σοκαρίστnκε – Συνελήφθη με αuτό που της έκανε

evosmos

“Πλέον με λένε..”: Άννα Μαρία Λυκουρέζου Τέλος – Άλλαξε όνομα & κάνει στροφή στη ζωή της

evosmos

Leave a Comment