ΕΛΛΑΔΑ

«Τον κρατούσαν εναλλάξ» Μαθεύτηκε όλη η αλήθεια για την φpίκη που έζησε ο 5χρονος στην Αλεξανδρούπολη

Ένας 5χρονος έζησε τον εφιάλτη από δύο συνομίληκούς του, σε νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης, καθώς έπεσε θύμα βιασμού, κατά την διάρκεια του διαλείμματος.

Μετά την καταγγελία που έκανε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης η οικογένεια του άτυχου παιδιού, η υπόθεση έχει φτάσει στα χέρια της δικαιοσύνης, με τον πατέρα να εξηγεί πως το παιδί τους αποκάλυψε τη φρίκη που βίωσε.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο 5χρονος

Όπως υπογράμμισε στο protothema.gr «είμαστε όλοι σε κατάσταση σοκ και το παιδί είναι σαν άρρωστο, έχει φοβηθεί πολύ» και πρόσθεσε ότι ο 5χρονος πήγε με τη μητέρα του το πρωί στο νηπιαγωγείο και όταν τον πήρε το μεσημέρι και γύρισαν στο σπίτι εκείνος δε μιλούσε καθόλου και δεν ήταν καλά ψυχολογικά.

Βιάστηκε 5χρονος από συμμαθητές του

Η περιγραφή του 5χρονου στους γονείς του

Και συνεχίζει ο πατέρας «το παιδί κοιμήθηκε και ξύπνησε το απόγευμα. Μου είπε ότι θέλει να πάει τουαλέτα και αμέσως μετά έτρεξε μέσα πάλι. Δε καθόταν, ήταν όρθιος. Τον ρώτησα τι έγινε και δε μου απαντούσε αρχικά. Είχε φοβηθεί πάρα πολύ, ενώ είναι πολύ ζωηρό παιδί, δε μιλούσε και δεν είχε διάθεση ούτε να φάει. Μου είπε “μπαμπά τσούζει” πίσω μου. Δε μου έλεγε το γιατί. Μετά από παρεκκλίσεις μου μου αποκάλυψε τη συνέβη. Μου είπε μπαμπά σήμερα στο σχολείο βγήκαμε για διάλειμμα και δύο παιδιά με πήρανε μέσα στην τάξη. Με χτύπησαν, με έσπρωξαν και έπεσα. Τότε ο ένας ανέβηκε επάνω μου και κράτησε τα χέρια μου πίσω και άλλο παιδί κατέβασε το παντελόνι μου. Ο γιος μου μου είπε ότι φοβήθηκε πάρα πολύ και δε μπορούσε ούτε να μιλήσει. Τον κρατούσαν εναλλάξ όσο τον κακοποιούσαν σεξουαλικά».

Αμέσως μετά την αποκάλυψη, ο πατέρας πήγε να βρει τους γονείς των δύο παιδιών που κατηγορούνται ότι τον κακοποίησαν και όπως επισημαίνει «η γυναίκα μου ρώτησε το ένα παιδί, τι έκαναν στο παιδί μας σήμερα στο σχολείο. Εκείνος γέλασε και απάντησε “τον γα…με δύο άτομα” ενώ η μητέρα του τον σταμάτησε και του είπε “εμείς θα λέμε ότι δε κάναμε τίποτα”. Μετά πιάσαμε τους άλλους γονείς. Τους ρωτήσαμε και το παιδί τους γελούσε και το αρνήθηκε».

Οι γονείς του 5χρονου πήγαν το παιδί τους για εξετάσεις στο νοσοκομείο και όπως αναφέρει ο πατέρας «ο γιατρός είδε σημάδια στην επίμαχη περιοχή και ότι το παιδί ζορίστηκε και κάλεσαν την αστυνομία. Ήρθε ψυχολόγος και εξέτασαν το παιδί, έχουμε δώσει καταθέσεις και κάνουμε ότι μας λένε», συμπληρώνοντας ότι ο 5χρονος πήγαινε για δεύτερη χρονιά στο εν λόγω νηπιαγωγείο και δεν είχε σημειωθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Όσον αφορά την αντίδραση της διευθύντριας του νηπιαγωγείου, ο πατέρας αποκάλυψε ότι «πρώτη φορά είδα έτσι το παιδί μου, κατάλαβα αμέσως ότι κάτι έχει. Το πρωί της Παρασκευής, μόλις βγήκαμε από το νοσοκομείο, πήγαμε στο νηπιαγωγείο και η διευθύντρια μας είπε να μη μιλήσουμε σε κάμερες και δημοσιογράφους. Πραγματικά αδιανόητο, είμαστε όλοι συγκλονισμένοι».

Μετά την καταγγελία της οικογένειας, σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό, με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης να προχωρούν σε συνολικά έξι συλλήψεις, των δύο νηπιαγωγών, που κατηγορούνται για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου και τους τέσσερις γονείς των δύο παιδιών, που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Η δικηγόρος – ποινικολόγος, που εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος, Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στο protothema.gr, τόνισε «ένα πεντάχρονο νήπιο βιάστηκε μέσα στο νηπιαγωγείο που φοιτούσε. Και μάλιστα από συμμαθητές του. Ο πατέρας του παιδιού καταγγέλλει ότι είχε προειδοποιήσει την νηπιαγωγό καθώς και την διευθύντρια για την παραμέληση που είχαν τα ανήλικα από τους γονείς τους. Πέντε χρονών παιδιά πήγαν στο σχολείο μόνα και γύριζαν μόνα. Δυστυχώς, όμως, οι εκπαιδευτικοί αδιαφόρησαν και δεν κάλεσαν την πρόνοια να ελέγξει τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών. Από που διδάχτηκαν αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις; Πως έβγαλαν από μέσα τους τετράχρονα νήπια τέτοια άγρια συμπεριφορά; Τι συμβαίνει στα σπίτια τους; Και που ήταν η νηπιαγωγός την ώρα αυτής της πράξης; Την ώρα που το παιδί έκλαιγε και φώναζε ως θύμα βιασμού. Να τονιστεί ότι οι οικογένειες είναι Έλληνες μουσουλμάνοι της Αλεξανδρούπολης. Η ψυχή του παιδιού έχει πληγωθεί και η πολιτεία οφείλει να σταθεί στο πλευρό του παιδιού με ηθική συμπαράσταση και φυσικά φροντίζοντας την άμεση εκπαίδευση του παιδιού σε άλλο σχολικό συγκρότημα. Την ερχόμενη βδομάδα θα δηλωθεί παράσταση πολιτικής αγωγής από την πλευρά της οικογένειας».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Mάγκες και ήρωες! Μια φωτογραφία , χιλιάδες συναισθήματα!

evosmos

Απαγωγή Μαρκέλλας: Ο ρόλος του κατηγορούμενου επιχειρηματία και το «σερφάρισμα» στα ορφανοτροφεία

evosmos

Βόλος: Ξεσπά η σύζυγος του δράστη του φονικού – Δεν ήταν καλός πατέρας, δεν βίασε καμία ο αδερφός μου

evosmos

Leave a Comment