ΕΛΛΑΔΑ

Το κόστος για ένα τριήμερο σε 12 προορισμούς, που δεν χρειάζονται πλοίο

Ανεβαίνει εβδομάδα με την εβδομάδα η Ελλάδα στην κατάταξη του Top 10 της αεροπορικής κίνησης στην Ευρώπη, ενισχύοντας έτσι τις εκτιμήσεις ότι θα καταρριφθεί και το περσινό ρεκόρ.

Το «κανόνι» της FTI αναμφίβολα προκάλεσε ένα «μούδιασμα» όχι τόσο λόγω των άμεσων επιπτώσεων- που χαρακτηρίζονται διαχειρίσιμες από τους κλαδικούς φορείς- αλλά επειδή για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε ότι μετά την πανδημία οι ισορροπίες παραμένουν εύθραυστες. Οι μελέτες συγκλίνουν, πάντως, στο ότι ο Τουρισμός παγκοσμίως επιστρέφει στα προ κρίσης επίπεδα, κάτι που η Ελλάδα έχει καταφέρει από το 2023.
Η αεροπορική κίνηση

Τα τελευταία στοιχεία της ΥΠΑ έδειξαν ότι στο α΄4μηνο, στο σύνολο των 39 αεροδρομίων της χώρας, καταγράφηκε αύξηση 6,4% σε αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών εσωτερικού και εξωτερικού.

Οι νεότερες μετρήσεις του Eurocontrol δεν επιβεβαιώνουν απλώς την ανοδική τάση, όσο μπαίνουμε στην “καρδιά” του καλοκαιριού, αλλά δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην 7η θέση ως προς το μέσο ημερήσιο αριθμό πτήσεων. Εκείνο που κάνει, όμως, τη διαφορά με τους υπόλοιπους, των ανταγωνιστών συμπεριλαμβανομένων, είναι ότι αυτή η επίδοση είναι 19% μεγαλύτερη από την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Ένα από τα στοιχήματα είναι η εσωτερική κίνηση και αναμφίβολα το αυξανόμενο κόστος τόσο των ακτοπλοϊκών (ως +40%), όσο και της διαμονής, δεν μπορεί παρά να προβληματίζει.

Από την άλλη, οι υψηλές πληρότητες που καταγράφηκαν τις ημέρες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, θεωρούνται ως προάγγελος αντίστοιχων επιδόσεων και τους μήνες του καλοκαιριού. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που πλησιάζει, θα δείξει αν οι Έλληνες παραμένουν “ζεστοί” ή θα περιμένουν τη θερινή τους άδεια για να “επενδύσουν”.

Στα θετικά της χρονικής συγκυρίας συμπεριλαμβάνεται η υποχώρηση της τιμής των καυσίμων, που επιτρέπει λιγότερο δαπανηρές οδικές εξορμήσεις σε κοντινούς ή πιο μακρινούς προορισμούς. Μετά από μήνες, όπου η μέση τιμή ξεπερνούσε τα 2 ευρώ τουλάχιστον στους μισούς νομούς της χώρας, παραμένει σε αυτά τα επίπεδα μόνο στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ Πανελλαδικά διαμορφώνεται στα 1,90 ευρώ.

Με οδηγό του, το Pricefox δίνει το κόστος εξορμήσεων σε παραθαλάσσιους προορισμούς, συμπεριλαμβάνοντας καύσιμα και διαμονή.

Κόστος εξόρμησης με αφετηρία την Αθήνα

Πόρτο Χέλι

Το Πόρτο Χέλι είναι ένας αγαπημένος προορισμός, ιδανικός για μια χαλαρωτική απόδραση κοντά στη θάλασσα. Το κόστος για τη βενζίνη και τα διόδια ανέρχεται στα 29€/ διαδρομή, ενώ η διαμονή για το διάστημα 21-24 Ιουνίου κοστίζει 320€. Η συνολική τιμή για το τριήμερο είναι 378€, που αντιστοιχεί σε 189€ ανά άτομο.

Ερέτρια

Η Ερέτρια προσφέρει μια οικονομική λύση για εσένα που έχεις ανάγκη μια κοντινή από την Αττική απόδραση. Με κόστος μετακίνησης στα 17€/ διαδρομή και διαμονή στα 230€, η συνολική τιμή ανέρχεται στα 264€, ή 132€ ανά άτομο.

Πάργα

Για εσένα που θέλεις να εξερευνήσεις τα πανέμορφα τοπία της Ηπείρου, η Πάργα αποτελεί ιδανική επιλογή. Τα έξοδα μετακίνησης ανέρχονται στα 95€/ διαδρομή, με διαμονή στα 221€, καθιστώντας το συνολικό κόστος για το τριήμερο στα 411€, ή 205,5€ ανά άτομο.

Άφησσος

Η Άφησσος στον Παγασητικό Κόλπο αποτελεί εξαιρετική επιλογή για ήρεμες διακοπές που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα. Η μετακίνηση κοστίζει 70€/ διαδρομή, ενώ η διαμονή 163€. Συνολικά, το κόστος για το τριήμερο είναι 303€, ή 151,5€ ανά άτομο.

Γύθειο

Το Γύθειο στη Λακωνία αποτελεί μια, επίσης, αξιόλογη επιλογή. Με κόστος μετακίνησης στα 55€/ διαδρομή και διαμονή στα 260€, το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 370€, ή 185€ ανά άτομο.

Ζαχάρω

Η Ζαχάρω, γνωστή για την υπέροχη παραλία της, αποτελεί μια σχετικά προσιτή επιλογή για το τριήμερο. Τα έξοδα μετακίνησης είναι 50€/ διαδρομή και η διαμονή 217€, με συνολικό κόστος 317€, ή 158,5€ ανά άτομο.

Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του Ιονίου. Με κόστος μετακίνησης 85€/ διαδρομή και διαμονή 230€, το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 400€, ή 200€ ανά άτομο.
Κόστος εξόρμησης με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη

Χαλκιδική – Άφυτος (1ο πόδι)

Η Άφυτος στη Χαλκιδική είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης -και όχι μόνο!. Τα έξοδα μετακίνησης ανέρχονται στα 12€/ διαδρομή, ενώ η διαμονή κοστίζει 260€. Συνολικά, το κόστος για το τριήμερο είναι 284€, ή 142€ ανά άτομο.

Χαλκιδική – Νέος Μαρμαράς (2ο πόδι)

Ο Νέος Μαρμαράς συγκαταλέγεται στους οικονομικούς προορισμούς με κόστος μετακίνησης 17€/ διαδρομή και διαμονή 155€. Η συνολική τιμή ανέρχεται στα 189€, ή 94,5€ ανά άτομο.

Καβάλα

Η Καβάλα αποτελεί ιδανική επιλογή για μια απόδραση που συνδυάζει καλοκαιρινές βουτιές με πολιτιστικά ενδιαφέροντα. Το κόστος μετακίνησης είναι 28€/ διαδρομή και η διαμονή 137€, με συνολικό κόστος 193€, ή 96,5€ ανά άτομο.

Πλαταμώνας

Ο Πλαταμώνας, με το διάσημο κάστρο του, είναι εύκολα προσβάσιμος από τη Θεσσαλονίκη. Τα έξοδα μετακίνησης ανέρχονται στα 22€/ διαδρομή, ενώ η διαμονή 149€. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 193€, ή 96,5€ ανά άτομο.

Σύβοτα

Τα Σύβοτα με τα καταπράσινα νερά του Ιονίου συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στους δημοφιλείς προορισμούς. Με κόστος μετακίνησης 60€/ διαδρομή και διαμονή 173€, το συνολικό κόστος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στα Σύβοτα ανέρχεται στα 293€, ή 146,5€ ανά άτομο.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Μαρία Κορινθίου για Πρωινό του ΑΝΤ1: «Εννέα μήνες έκανα υπομονή, καταπατήθηκε η αξιοπρέπειά μου»

evosmos

Φοβούνται να κυκλοφορήσουν στον δρόμο! Η ανομία στο Μενίδι έχει “χτυπήσει κόκκινο”! Τι λέει με ντοκουμέντα, αναγνώστης που ζει στην περιοχή (Εικόνες&Βίντεο)

evosmos

Νέος σάλος για τον SaltBae: Πρώην υπάλληλος λέει ότι ο Τούρκος χασάπης είπε στο προσωπικό να παριστάνει τους πελάτες

evosmos

Leave a Comment