ΔΙΑΦΟΡΑ

Το φύλλο που “σβήνει” τις κλήσεις: Το νέο πανέξυπνο κόλπο των οδηγών για να αποφεύγουν τα πρόστιμα της Τροχαίας

Το κόλπο με το φύλλο χρησιμοποιούν ορισμένοι οδηγοί οχημάτων, προκειμένου να αποφεύγουν τις κλήσεις της Τροχαίας.

Μπορεί η υπερβολική ταχύτητα να αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, αλλά πολλοί οδηγοί συνεχίζουν να τρέχουν πολύ, αδιαφορώντας για το αν είναι δημόσιος κίνδυνος.

Μάλιστα, κάποιοι επιστρατεύουν ορισμένα τρικ, που τους επιτρέπουν να αποφεύγουν τις κλήσεις της Τροχαίας, αλλά και από τις συσκευές βεβαίωσης παραβάσεων, όπως είναι οι κάμερες.

«Όπλα» τους αποτελούν κάποια προϊόντα που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και μπορούν να κρύψουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους, όπως ένα φύλλο που κολλάει στην πινακίδα κυκλοφορίας, αποκρύπτοντας κάποια από τα ψηφία της πινακίδας.


Πρόκειται για ένα πλαστικό φύλλο, το οποίο στο πίσω μέρος έχει ένα στρογγυλό μεταλλικό στοιχείο. Αυτό το εξάρτημα συνδυάζεται με ηλεκτρομαγνήτη, που τοποθετείται πίσω από την πινακίδα και συνδέεται με την μπαταρία του αυτοκινήτου.

Με την ενεργοποίηση του συστήματος, το φύλλο κολλά και παραμένει πάνω στην πινακίδα και αυτό επιτρέπει στον οδηγό να παραβιάσει όποιο όριο ταχύτητας επιθυμεί.

Σε περίπτωση ελέγχου, η συσκευή συνοδεύεται και από τηλεχειριστήριο που απενεργοποιεί τον μαγνήτη και αφήνει το φύλλο να πέσει στον δρόμο, απαλλάσσοντας έτσι τον οδηγό από την κατηγορία της παραποίησης στοιχείων.

Το κόλπο με το φύλλο που χρησιμοποιούν οι οδηγοί

Πόσο κοστίζει η αγορά του συστήματος για το κόλπο με το φύλλο
Το εν λόγω σύστημα απόκρυψης πινακίδας πωλείται στο διαδίκτυο σε τιμές που ξεκινούν από τα 14 ευρώ, χωρίς τα μεταφορικά έξοδα.

Σύμφωνα με το Άρθρο 90, «Πινακίδες Αριθμού Κυκλοφορίας» του ΚΟΚ, αυτός που οδηγεί οδικό όχημα του οποίου οι πινακίδες δεν είναι, για οποιονδήποτε λόγο, ευκρινώς ορατές ή αναγνωρίσιμες από τεχνικά μέσα βεβαίωσης παραβάσεων ή τοποθετεί επ’ αυτών μη αντανακλαστικό υλικό, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Παράλληλα, στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι αυτός που παραποιεί τις πινακίδες κυκλοφορίας με οποιαδήποτε μορφή (τεμαχισμό, αλλαγή σχήματος ή γράμματος, κάμψη της πινακίδας κ.λ.π.), τιμωρείται με φυλάκιση ενός έτους.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Με αυτές τις έξι συμβουλές θα κάνετε το άρωμά σας να διαρκέσει περισσότερο

evosmos

Κακοκαιρία: Πότε πρέπει να έχουμε αλυσίδες χιονιού στο αυτοκίνητο

evosmos

Τα χρήματα που κερδίζουν οι αθλητές στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου για τις επιτυχίες τους – Τα μετάλλια και οι θέσεις στην πρώτη εξάδα

evosmos

Leave a Comment