ΕΛΛΑΔΑ

Υποχρεωτικά κάμερα σε κάθε ΙΧ, θα «σκανάρει» το πρόσωπο του οδηγού

Έπειτα από αρκετές αναβολές οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα είναι πλέον υποχρεωμένες από τον Ιούλιο 2024 να προσφέρουν στα νέα τους μοντέλα το πακέτο ασφαλείας ADAS.
Πρόκειται για μία σειρά συστημάτων υποβοήθησης που συντελούν στην ημιαυτόνομη οδήγηση. Το πιο σημαντικό ότι τα συστήματα αυτά των ατυχημάτων στους δρόμους, εξαιτίας του ανθρώπινου λάθους. Το νέο χωροδικτύωμα των συστημάτων υποβοήθησης ADAS είναι ήδη υποχρεωτικό για τα μοντέλα που παίρνουν έγκριση τύπου από τον Ιούλιο του 2022, ενώ από το Ιούλιο θα είναι υποχρεωτικό για όλα.

Το συγκεκριμένο πακέτο ασφαλείας έχει μερίδιο ευθύνης σε ένα σημαντικό ποσοστό για την αύξηση των τιμών των νέων μοντέλων τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με τον εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων μετά τις υποχρεωτικές υβριδικές ή αμιγώς εκδόσεις.

Ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα που υπάρχουν πλέον στα περισσότερα μοντέλα, τόσο στα μεγάλα αλλά και στα μικρότερα, είναι το Attention Assist που παρακολουθεί ον οδηγό σε περίπτωση κόπωσης ή υπνηλίας και το Alcolock που δεν ενεργοποιεί τον κινητήρα εάν είναι μεθυσμένος ο οδηγός, Ειδικότερα για το σύστημα εντοπισμού της κόπωσης του οδηγού ή της υπνηλίας, η νέα τεχνολογία θα φέρει μία κάμερα που θα σκανάρει συνεχώς το πρόσωπο του οδηγού, Μάλιστα, θα συνεργάζεται με προηγμένο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης ώστε να επεξεργάζεται τα δεδομένα.

Εφόσον ο οδηγός διαπιστωθεί ότι είναι κουρασμένος, κλείνει τ μάτια του ή και δυσκολεύεται να διατηρήσει ομαλή τη πορεία του αυτοκινήτου του, τότε θα εκπέμπει υποχρεωτικά προειδοποιητικά σήματα έως ότου αντιληφθεί όσο το δυνατόν καλύτερα τον κίνδυνο.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΕΥΟΣΜΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ-“Μπαλάκι οι ευθύνες”, καταγγέλλει γονέας μαθήτριας

evosmos

Επιστήμονες τεκμηρίωσαν έναν “θησαυρό” που βρίσκεται στη Β-ΒΑ Σαμοθράκη

evosmos

«Καληνύχτα Ελλάδα»: Ματαιώθηκαν ΔΕΘ, συναυλίες κλπ. – Κλείνουν μπαρ-εστιατόρια από τα μεσάνυχτα σε δεκάδες πόλεις

evosmos

Leave a Comment