ΕΛΛΑΔΑ

Φθιώτιδα: Η υπόθεση βιασμού ανηλίκων σε Δημοτικό σχολείο που συγκλόνισε ένα χωριό- Τι δηλώνουν οι δικηγόροι τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ετεροαυνανισµός, κατά τον ποινικό κώδικα, θεωρείται μορφή βιασμού. Παραμένει δε, κακούργημα αλλά τιμωρείται ελαφρύτερα.

Τα αδικήματα που τελούν ανήλικοι καταλαμβάνουν πλέον περίοπτη θέση στα δελτία ειδήσεων και στις ανακοινώσεις των αστυνομικών δελτίων.

Το χρονικό της υπόθεσης Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος – Τι δηλώνει ο δικηγόρος του Νικόλαος ΠαντελοδήμοςΕλευθερία Ψύλλου – δικηγόρος θύματος: ” Δικαιωθήκαμε ηθικά – Εξοργιστικά απούσες οι εποπτεύουσες το Σχολείο Υπηρεσίες

Πολλοί από τους δράστες συλλαμβάνονται και οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Μεταξύ των άλλων αδικημάτων και υποθέσεις που αφορούν βιασμούς, προσβολές γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλανήσεις παιδιών….

Μία τέτοια υπόθεση βιασμού εκδικάστηκε πρόσφατα από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Λαμίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν πριν έναν χρόνο, ένα πρωινό του Ιούνη, λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Στο γεμάτο παιδικές ζωγραφιές δημοτικό σχολείο του μικρού χωριού της Φθιώτιδας, μόλις είχε χτυπήσει το κουδούνι για το πρώτο διάλειμμα.
Στο ίδιο σημείο βρέθηκε και ο ανήλικος, κατά τη δικογραφία δράστης, που χαιρετώντας τους παλιούς δασκάλους του, του ζητήθηκε η βοήθεια του για την μεταφορά ενός βαριού αντικειμένου. Το παιδί βρέθηκε στο εσωτερικό του σχολικού κτιρίου σπεύδοντας να βοηθήσει ενώ την ίδια ώρα, ένας 8χρονος μαθητής διαμαρτύρονταν για στομαχόπονο και αδιαθεσία.

Στα αμέσως επόμενα λεπτά, τα δύο ανήλικα παιδιά βρέθηκαν στις τουαλέτες αγοριών. Και εκεί εκτυλίσσεται μια σκηνή, που έφερε τον μεγαλύτερο στη θέση του κατηγορούμενου για κακούργημα και τον μικρότερο στη θέση του θύματος.

Ο 15χρονος παραπέμπεται σε δίκη κατηγορούμενος ότι οδήγησε τον 8χρονο στις τουαλέτες χωρίς την θέληση του, όπου με τη χρήση της σωματικής του δύναμης τον εξανάγκασε να προβεί ετεροαυνανισμό, επιχειρώντας και πεολειχία.

Η συνέχεια γράφεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, στο γραφείο του ιατροδικαστή και στα γραφεία ψυχολόγων, παιδοψυχολόγων και άλλων ειδικών ενώ να σημειωθεί πως ο 15χρονος αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων μαθησιακές και άλλες δυσκολίες.

Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος – Τι δηλώνει ο δικηγόρος του Νικόλαος Παντελοδήμος

Σύμφωνα με τον 15χρονο, ο ίδιος βρέθηκε στις τουαλέτες του σχολείου προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα ουρητήρια. Την ίδια ώρα στο ίδιο σημείο βρίσκονταν και ο 8χρονος ο οποίος είχε δηλώσει ασθένεια και είχε τάσεις έμετου. Σύμφωνα με τον 15χρονο, το μικρότερο παιδί κοιτάζοντας με περιέργεια άπλωσε το χέρι του και τον άγγιξε στο επίμαχο σημείο. Ο 15χρονος εκνευρίστηκε και του ζήτησε σε έντονο τόνο να μην το ξανακάνει αυτό ποτέ.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τον δικηγόρο του 15χρονου, Νικόλαο Παντελοδήμο από την ιατροδικαστική εξέταση αλλά και την εξέταση DNA δεν προέκυψε ενοχοποιητικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει πράξη του ανήλικου εις βάρος του 8χρονου παιδιού.

Ο Νικόλαος Παντελοδημος

Ο 15χρονος σύμφωνα με την πρόταση της κ. Εισαγγελέως αντιμετώπιζε ποινή εγκλεισμού σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων, με την έδρα να αποφασίζει τελικά μετά από σχεδόν μία ώρα συνεδρίασης, την επιβολή αναμορφωτικών και θεραπευτικών μέτρων, που θα του δώσουν την ευκαιρία να συνεχίσει την παρακολούθηση του από λογοθεραπευτή, ψυχολόγους και άλλους ειδικούς αναγκαίους για την εξέλιξη του, βάσει και των διαγνωσμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Ελευθερία Ψύλλου – δικηγόρος θύματος: ” Δικαιωθήκαμε ηθικά – Εξοργιστικά απούσες οι εποπτεύουσες το Σχολείο Υπηρεσίες

H Ελευθερία Ψύλλου

Η Δικαστική  κρίση μας δικαίωσε ηθικά, καθώς ο ανήλικος δράστης κρίθηκε ένοχος για τις κακουργηματικής φύσεως πράξεις, όπως ακριβώς αυτές είχαν χαρακτηριστεί και περιγράφει στο κλητήριο θέσπισμα της Εισαγγελίας Λαμίας. Οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης δεν έπεισαν το Δικαστήριο, καθώς η άμεση και ειλικρινής καταγγελία του ανηλίκου θύματος, δεν κατέλειπε καμία αμφιβολία για την αλήθεια των λεγόμενων του, παρά το ασύλληπτο σοκ και τη βίαια προσβολή της αγνότητας και της παιδικοτητάς του.

Η τιμωρία, που επιβλήθηκε στο δράστη, ήταν εντός του νομικού πλαισίου των προβλεπόμενων για τους ανήλικους δράστες ποινών, η οποία εκτιμήθηκε ως αρμόζουσα για την προσωπικότητα του περισσότερο και όχι για την βαρύτητα των τετελεσμένων από αυτών πράξεων.

Το γεγονός, ότι όλο το περιστατικό εκτυλίχθηκε εντός του σχολικού χώρου και εντός του σχολικού ωραρίου, δεν μπορεί παρά να εξοργίσει τον κάθε έναν από εμάς και κυρίως όσους είναι γονείς  και κάθε πρωί εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο σχολείο για να τα μορφώσει, να τα διαπαιδαγωγήσει και να τα κάνει σωστούς πολίτες σε μια σύγχρονη κοινωνία. Όπως είπε η εντολέας μου και μητέρα του ανήλικου θύματος στην κατάθεσή της,  «δεν φανταζόμουν, ότι θα πάω το παιδί μου στο σχολείο το πρωί και ότι θα το παραλάβω το μεσημέρι βιασμένο». 

Να σημειωθεί, ότι για το περιστατικό μέχρι σήμερα δεν έχει εκκινηθεί καμία πείθαρχικη διαδικασία από τις εποπτεύουσες το Σχολείο Υπηρεσίες, ούτε καν ερευνήθηκαν η συνθήκες, υπό τις οποίες έλαβε χώρα.

Εύχομαι πραγματικά ο μικρός, να καταφέρει, να «σβήσει» ολοσχερώς από τη μνήμη και τη ψυχοσύνθεση του, το αποτρόπαιο συμβάν, ώστε να μην τον ακολουθεί αυτό στην ανήλικη και την ενήλικη ζωή του στη συνέχεια.”

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ετεροαυνανισµός, κατά τον ποινικό κώδικα, θεωρείται μορφή βιασμού. Παραμένει δε, κακούργημα αλλά τιμωρείται ελαφρύτερα.

Υ.Γ. Για το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα οποιουδήποτε είδους παραβατικότητας και βίας μεταξύ ανήλικων παιδιών, οφείλουμε όλοι να επαγρυπνούμε και να προλαμβάνουμε, πριν όλα αυτά γίνουν γεγονότα και θέμα στα αστυνομικά δελτία. Με πρώτους από όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Τον περνάει έξι χρόνια, είναι μια κούκλα: Αυτή είναι η καλλονή σύζυγος του ηθοποιού Νίκου Γκέλια – Έχουν μαζί μια κορούλα

evosmos

ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Το 1806 υπήρχαν πετρελαιοπηγές στο νησί, αντλούσαν 20 τόνους ημερησίως… σήμερα γιατί δε μπορούν;;;

evosmos

Μεσολόγγι: Βρέθηκε μηχανή δημιουργίας κρυπτονομισμάτων στο σπίτι του Μπάμπη

evosmos

Leave a Comment