Uncategorized

Φρεγάτα Σπέτσαι: Στην Ερυθρά Θάλασσα και τρίτη ελληνική φρεγάτα – Τι έβαλαν πάνω της οι Έλληνες

Η φρεγάτα «Σπέτσαι» αναχωρεί για την Ερυθρά Θάλασσα, όπου θα αντικαταστήσει την φρεγάτα «Ψαρά», η οποία με τη σειρά της είχε αντικαταστήσει την φρεγάτα «Ύδρα», στην επιχείρηση Ασπίδες, της Ε.Ε..

Όμως η «Σπέτσαι» δεν πάει… γυμνή όπως η Ύδρα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στη «Σπέτσαι» εγκαταστάθηκε σε χρόνο ρεκόρ το ελληνικό αντι-drone σύστημα «Κένταυρος», στην ίδια διαμόρφωση με αυτό της «Ψαρά».
Υπήρχε ο σχεδιασμός να μπει το νέο anti – drone σύστημα της ΕΑΒ στην «Σπέτσαι», όμως κρίθηκε αναγκαίο να τοποθετηθεί τελικά το άρτια δοκιμασμένο «Κένταυρος», με τις πρόσφατες επιτυχίες εναντίον των drone των Χούτι.

Θυμίζουμε ότι το Κένταυρος είχε δοκιμαστεί πριν τοποθετηθεί στην «Ψαρά» και στην ξηρά με απόλυτη μυστικότητα. Μάλιστα τα αποτελέσματα των τεστ ήταν εντυπωσιακά, με το ελληνικό anti – drone να… «ρίχνει το σύμπαν».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Παραλίγο τραγωδία στη Βάρκιζα: Ηλικιωμένη οδηγός εισέβαλε με το αυτοκίνητο σε παιδική χαρά

evosmos

Μετά από 100 χρόνια, ανακοίνωσε το τέλος: Λουκέτο σε μεγάλη ελληνική εταιρεία – Όλοι αγοράζαμε τα προϊόντα της

evosmos

Υπό έντονη πίεση ο Μπόρις Τζόνσον – Άλλοι τρεις βουλευτές του ζητούν να παραιτηθεί

evosmos

Leave a Comment