ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σταμάτα: Καταγγελία για εμπρηστή ντυμένο πυροσβέστη που πετούσε γκαζάκια

Η πιο δύσκολη όλου του Ιουνίου ήταν η Κυριακή, 30.6 για την Αττική, όπως η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις φωτιές σε Σταμάτα και Κερατέα, ενώ μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε και σπίτια έγιναν στάχτη.
Τώρα, μπορεί να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, όμως οι πυροσβέστες είναι σε συναγερμό υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Σταμάτα: Μια καταγγελία για εμπρησμό

Η φωτιά στη Σταμάτα έκαψε δασική έκταση 4 χιλιομέτρων, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από ανακοπή και ένας ακόμα τραυματίστηκε με εγκαύματα στα πόδια. Σύμφωνα με το OPEN, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί δύο καμένα σπίτια από την πυρκαγιά, ενώ υπάρχει σοβαρή καταγγελία για εμπρησμό.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Διονύσου, μιλώντας στο OPEN, υπήρξε καταγγελία για άνθρωπο που είχε ντυθεί πυροσβέστης και πετούσε γκαζάκια.

«Είδα βίντεο από το κέντρο ελέγχου. Υπήρχε μία εστία και έξι λεπτά αργότερα είδαμε πέντε εστίες κατά παράταξη. Αυτό από μόνο του δεν μπορεί να γίνει. Μου είπαν ότι είδαν ένα σκουτεράκι και ο οδηγός ντυμένος με στολή πυροσβέστης πετούσε γκαζάκια». Μάλιστα υπάρχουν αναφορές από κατοίκους ότι άκουσαν πολλές εκρήξεις την ώρα που ξεκινούσε η φωτιά».

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κερατέα
Την ίδια ώρα, στην Κερατέα μέχρι την δύση του ηλίου επιχειρούσαν 17 εναέρια μέσα για να σταματήσουν τις φλόγες, οι οποίες κατέκαψαν πολλά σπίτια και ανάγκασαν τις Αρχές να προσχωρήσουν στην εκκένωση έξι οικισμών. Παράλληλα οι Αρχές προχώρησαν σε 52 απεγκλωβισμούς κατοίκων.
Από το 112 είχε σταλεί μήνυμα εκκένωσης, ωστόσο πολλοί κάτοικοι αποφάσισαν να μείνουν και να προσπαθήσουν να σώσουν τις περιουσίες τους.
Πηγές: ΕΡΤ, parapolitika.gr, OPEN

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΣΥΛΛΗΨΗ 38ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ 8 ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ – ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

evosmos

Προετοιμάζουν υποχρεωτικό εμβολιασμό του πληθυσμού – Σ.Πέτσας: «Θα το εξετάσουμε» – Ψηφίστηκαν «εν κρυπτώ» δύο νόμοι

evosmos

Νέα αγωγή της Σοφίας Παυλίδου κατά του Μάνου Παπαγιάννη – Ζητά από τον ηθοποιό 80.000 ευρώ για ηθική βλάβη

evosmos

Leave a Comment