ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Ήρωας-Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας έσωσε 12χρονη και τον πατέρα της από πνιγμό

Ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, δείχνοντας γενναιότητα και αυτοθυσία, κατάφερε να σώσει δύο λουόμενους από βέβαιο πνιγμό, καθώς η βάρκα τους παρασυρόταν από θαλάσσια ρεύματα και οι ίδιοι βρίσκονταν στο νερό, παλεύοντας να κρατηθούν στην επιφάνεια.

Το συμβάν συνέβη στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας, βρισκόταν με την οικογένειά του στην Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα στην πολυσύχναστη παραλία του Αγίου Μάμα, όταν παρατήρησε ότι πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στη θάλασσα, κοιτώντας προς τα ανοιχτά.

Χωρίς να χάσει στιγμή, ο αστυνομικός έτρεξε προς την παραλία, προσπαθώντας αν και μάταια να επικοινωνήσει με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί – καθώς οι περισσότεροι ήταν Βαλκάνιοι τουρίστες που γνώριζαν ελάχιστα ή καθόλου αγγλικά. Τότε, σε αρκετό βάθος, είδε μια πορτοκαλί φουσκωτή βάρκα να παρασέρνεται από τα κύματα. Αμέσως, είπε στη σύζυγό του να καλέσει το Λιμενικό και βούτηξε στο νερό.

Αψηφώντας τα κύματα, κολύμπησε αρκετή απόσταση, πλησίασε τη βάρκα, και με τις γνώσεις που απέκτησε από σεμινάρια ναυαγοσωστικής, κατόρθωσε να σώσει το 12χρονο κορίτσι και τον πατέρα του, οι οποίοι ήταν τρομοκρατημένοι στη θάλασσα προσπαθώντας να κρατηθούν στην επιφάνεια του νερού.

Η διάσωση των δύο ατόμων από τη Σερβία ήταν μια πρόκληση, καθώς βρίσκονταν σε κατάσταση σύγχυσης, δεν γνώριζαν αγγλικά και η επικοινωνία παρέμενε δύσκολη.

Δεδομένης και της δυσκολίας της κατάστασης, ο 40χρονος κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των λουόμενων και τους βοήθησε να βγουν σώοι στην παραλία, προσφέροντάς τους τις πρώτες βοήθειες, καθώς είναι εκπαιδευμένος και πιστοποιημένος σε αυτές τις διαδικασίες.

Η οικογένεια των ατόμων που διασώθηκαν εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχαριστίες της στον αστυνομικό που έδειξε θάρρος και αφοσίωση κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης.

Για την περαιτέρω διαχείριση της κατάστασης, ανέλαβαν οι Λιμενικές Αρχές των Νέων Μουδανιών.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Επίθεση Α.Γεωργιάδη σε όσους Έλληνες «τόλμησαν» να παρελάσουν: «Πρόδωσαν την πατρίδα!» (βίντεο)

evosmos

Έγκλημα έξω από οίκο ανοχής: Νεκρός 58χρομος, 38χρονος πήρε φόρα και τον πάτησε με το αμάξι ενώ καθόταν σε καρέκλα

evosmos

«Φαρμακερός» Α.Κανάκης: «Η εταιρεία που φτιάχνει ρομπότ τύπου Πορτοσάλτε να ανεβάσει το επίπεδο ανθρωπιάς»

evosmos

Leave a Comment