Η αμαξοστοιχία 1599 της Hellenic Train, στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης λίγο μετά τη Σίνδο, αφήνοντας 95 επιβάτες για ενενήντα λεπτά μέσα στο τρένο, σε ακόμη ένα περιστατικό βλαβών μέσα σε λίγες ημέρες. Την ώρα που το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διαφημίζει «ασφαλή και σύγχρονο σιδηρόδρομο» μέχρι το 2027, η πραγματικότητα στις ράγες εκθέτει ξανά πολιτικά την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Hellenic Train, η αμαξοστοιχία 1599 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Λάρισα με 95 επιβάτες ακινητοποιήθηκε στις 15:31 λόγω τεχνικού προβλήματος στη μηχανή, λίγο μετά τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σίνδου. Στο σημείο έφτασε εφεδρική μηχανή για να αντικαταστήσει τη βλάβη και, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το τρένο συνέχισε προς Λάρισα με καθυστέρηση περίπου 90 λεπτών. Η εταιρεία σημειώνει ότι το προσωπικό παρέμεινε δίπλα στους επιβάτες και παρείχε συνεχή ενημέρωση για την αποκατάσταση του δρομολογίου.
Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Ρεπορτάζ κάνουν λόγο για δεύτερο ανάλογο συμβάν μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου έχουν ήδη καταγραφεί τουλάχιστον τρεις σοβαρές τεχνικές βλάβες σε βασικά δρομολόγια κορμού: στις 4 Νοεμβρίου η αμαξοστοιχία IC51 Θεσσαλονίκη -Αθήνα ακινητοποιήθηκε δύο φορές, σε Κατερίνη και Λεπτοκαρυά, με τελική καθυστέρηση 143 λεπτών και αλυσιδωρές επιπτώσεις σε άλλα δρομολόγια, ενώ στις 9 Νοεμβρίου η IC56 Αθήνα- Θεσσαλονίκη έμεινε ακινητοποιημένη στη Σφενδάλη με 230 επιβάτες και καθυστέρηση 119 λεπτών.
Η Hellenic Train υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2021/782, οι επιβάτες δικαιούνται αποζημίωση 25% της αξίας του εισιτηρίου για καθυστέρηση από 60 έως 119 λεπτά και 50% για καθυστέρηση 120 λεπτών και άνω. Για εισιτήρια που πληρώθηκαν με μετρητά, η αποζημίωση καταβάλλεται από τα ενεργά εκδοτήρια, ενώ όσοι πλήρωσαν με κάρτα μπορούν είτε να απευθυνθούν σε εκδοτήριο σταθμού είτε να στείλουν γραπτό αίτημα μέσω της φόρμας παραπόνων της εταιρείας, επισυνάπτοντας τον αριθμό ή το αρχείο του εισιτηρίου, ώστε το ποσό να επιστραφεί στην κάρτα αγοράς.
Σε πολιτικό επίπεδο, τα επαναλαμβανόμενα τεχνικά προβλήματα καταγράφονται σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί δημόσια για «άρτια και ασφαλή γραμμή Αθήνα -Θεσσαλονίκη έως το 2027», με τον πρωθυπουργό να παρουσιάζει τον σιδηρόδρομο ως «νέο σύμβολο» ενός σύγχρονου κράτους με αυστηρούς κανόνες ασφαλείας. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα βρίσκεται υπό διαδικασία επί παραβάσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μη πλήρη εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί νομοσχέδια με τίτλο «Αναβάθμιση της ασφάλειας των σιδηροδρόμων» και ενίσχυση των αρμόδιων αρχών, τα οποία αναδεικνύουν ότι κρίσιμες μεταρρυθμίσεις παραμένουν σε εξέλιξη και δεν έχουν ολοκληρωθεί.
