ΥΓΕΙΑ

5+1 σημάδια που μαρτυρούν ότι καταναλώνεις πολλή ζάχαρη μέσω της διατροφής σου – Ακόμα κι αν δεν τρως γλυκά

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ανθρώπινο οργανισμό. 

Πολλά προϊόντα από αυτά που χρησιμοποιούμε και καταναλώνουμε καθημερινά, τυχαίνει να περιέχουν ζάχαρη και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερη από την προφανή που υπάρχει π.χ. σε ένα κομμάτι κέικ ή σε ένα σοκολατένιο γλυκό. Αυτή λοιπόν είναι η κρυμμένη ζάχαρη.

Τροφές όπως το ψωμί, τα δημητριακά, ένας χυμός, τα κρακεράκια, ακόμα και μία έτοιμη σάλτσα ντομάτας από το σούπερ μάρκετ περιέχουν περισσότερη ζάχαρη απ’ όση φανταζόμαστε. Μην μιλήσουμε για την κέτσαπ και άλλες σως που έχουν πολλή ζάχαρη και αλάτι.

H ανάγνωση των διατροφικών ετικετών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εντοπίζεις αυτές τις «κρυφές πηγές ζάχαρης», αλλά και για να παρακολουθείς την πρόσληψη προστιθέμενης ζάχαρης στη διατροφή σου.

Οι μαρμελάδες, τα γλυκά του κουταλιού, οι περισσότεροι τυποποιημένοι χυμοί, τα δημητριακά πρωινού, αλλά ακόμη και προϊόντα που μπορεί να μην φανταζόσαστε όπως η κέτσαπ, οι κύβοι ζωμού, πολλές σως, οι κονσέρβες, και σνακ όπως τα κράκερ και τα παξιμάδια, συνήθως περιέχουν κάποιες ποσότητες ζάχαρης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πάντως επισημαίνει ότι η πρόσληψη της ζάχαρης δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 5 με 10% των συνολικών θερμίδων που καταναλώνουμε καθημερινά μέσω της διατροφής μας.

6 σημάδια ότι καταναλώνεις πολλή ζάχαρη μέσω της διατροφής σου σύμφωνα με διατροφολόγο

Η διατροφολόγος Ιωάννα Σαλή δημοσίευσε στο προφίλ της στο Instagram 6 σημάδια που υποδηλώνουν ότι καταναλώνεις πολλή ζάχαρη μέσω της διατροφής σου.

 

 

Αυτά είναι 6 σημάδια που μας προϊδεάζουν:

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Κορωνοϊός – Έρευνα ΑΠΘ: Χωρίς νέα μέτρα τον Δεκέμβριο θα έχουμε 2.000 κρούσματα την ημέρα

evosmos

Συναγερμός: Βρήκαν βενζόλιο σε προϊόντα για την ακμή – Καρκινογόνα ουσία -800 φορες πάνω από το όριο

evosmos

Προσοχή: Aυτές είναι οι πέντε τροφές που δεν αντέχουν πάνω από δύο μέρες στο ψυγείο

evosmos

Leave a Comment