ΕΛΛΑΔΑ

9€ εισιτήριο, φτάνεις σε 90 λεπτά: Το νησί με τις φθηνές τιμές για οικονομικές και ειδυλλιακές διακοπές

Η Σκύρος είναι ένα νησί που προσελκύει κυρίως εκείνους που αναζητούν κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό. Ως αυθεντική “Βασιλοπούλα” του Αιγαίου, διαθέτει έναν αριστοκρατικό χαρακτήρα και αποφεύγει τις υπερβολές και τη διαφήμιση της ομορφιάς της μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Θα επισκεφτείς τη Σκύρο μόνο αν κάποιος σου την προτείνει. Θα σου μιλήσει για τις εκπληκτικές και ήσυχες παραλίες της, για την πανέμορφη Χώρα της, όπου τα σπίτια έχουν πάντα ανοιχτές πόρτες, επιτρέποντάς σου να θαυμάσεις τη Σκυριανή αρχιτεκτονική και τη διακόσμησή τους, με τα πολύχρωμα πιάτα και τα εντυπωσιακά ξυλόγλυπτα (για τα οποία οι Σκυριανοί είναι διάσημοι).

Θα σου πει για τα φρέσκα και οικονομικά ψάρια που μπορείς να απολαύσεις σε όλο το νησί, και αν σου αναφέρει ότι μπορεί να βαρεθείς την αστακομακαρονάδα, μην το θεωρήσεις υπερβολή.

Η Σκύρος είναι ένα από τα κορυφαία ψαρότοπα της Ελλάδας, με αστακούς που συλλέγονται κάθε πρωί στη Λιναριά, όπου συγκεντρώνονται όλα τα καΐκια.

Η Σκύρος είναι ένα νησί που δεν χρειάζεται οδηγό για να την εξερευνήσεις, καθώς παραμένει, ακόμα και σήμερα, μια αναπάντεχη και ανεξερεύνητη γωνιά που περιμένει να την ανακαλύψεις.

Με μόλις 8,7 φτάνεις στο νησί

Στην Σκύρο μπορείς να φτάσεις και με αεροπλάνο και οδικώς.

Για όσους ταξιδεύουν με αυτοκίνητο, η κατεύθυνση είναι από την Κύμη με το αυτοκίνητο μέσω Χαλκίδας (178 χλμ.) και μέσω Ωρωπού-Ερέτριας με πλοίο. Αφού φτάσετε στο λιμάνι της Κύμης, θα επιβιβαστείτε στο φέρι μποτ και, σε περίπου 1,5 ώρα, θα φτάσετε στο λιμάνι της Σκύρου, τη Λιναριά, με το κόστος του εισιτηρίου να είναι μόλις 8,7 ευρώ.

Υπάρχει επίσης ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σποράδες με ferry boat 3 φορές την εβδομάδα.

Για όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς υπάρχει η δυνατότητα να μεταβείτε στο νησί  με αεροπλάνο από Αθήνα, με πτήσεις που πραγματοποιούνται 3 φορές την εβδομάδα και με πολύ οικονομικά εισιτήρια, καθώς και από Θεσσαλονίκη.

 

 

Σκύρος: Το πλοίο «Αχιλλέας» έχει για ιδιοκτήτες όλους τους κατοίκους του νησιού

Η “Σκύρος Ναυτική Εταιρεία” είναι μία εταιρεία λαϊκής βάσης, η οποία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Σκύρου και είναι ιδιοκτήτρια του πλοίου “Αχιλλέας”, το οποίο συνδέει καθημερινά το νησί με την υπόλοιπη Ελλάδα.

“Σκύρος Ναυτική Εταιρεία”: Δεν εξαρτάται το νησί από αεριτζήδες επιχειρηματίες

Ο σύμβουλος επικοινωνίας με ειδίκευση στην τοπική αυτοδιοίκηση, Βαγγέλης Τσόγκας, με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, αναφέρει ότι “θα πρέπει τις πρωτοβουλίες να παίρνουν οι δήμοι, ώστε να μπαίνουν οι ίδιοι μπροστά και να μην εξαρτώνται τα νησιά κάθε φορά από αεριτζήδες επιχειρηματίες. Υπάρχει το επιτυχημένο παράδειγμα της Σκύρου”.

“Σκύρος Ναυτική Εταιρεία”: Μικρομέτοχοι 2.000 Σκυριανοί

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος υπογραμμίζει πως στη Σκύρο με πρωτοβουλία του δήμου δημιουργήθηκε μια εταιρεία λαϊκής βάσης, η “Σκυρος Ναυτική Εταιρεία”, όπου ο δήμος Σκύρου είναι μεγαλομέτοχος και μικρομέτοχοι περίπου 2.000 Σκυριανοί.

“Σκύρος Ναυτική Εταιρεία”: Το εισιτήριο για τον “Αχιλλέα” μόλις 12 ευρώ

Η εταιρεία είναι ιδιοκτήτης του πλοίου “Αχιλλέας”, που κάνει καθημερινά το δρομολόγιο Κύμη-Σκύρος, συνδέοντας έτσι 365 ημέρες τον χρόνο το νησί με την υπόλοιπη Ελλάδα. Και ιδιαίτερα οικονομικά για τους επιβάτες (μόλις 12 ευρώ το εισιτήριο).

“Σκύρος Ναυτική Εταιρεία”: Πολλαπλά τα οφέλη για την Σκύρο

Τι πέτυχε ο δήμος; Δεν άφησε ούτε μια μέρα το νησί χωρίς σύνδεση, δημιούργησε θέσεις εργασίας για τους κατοίκους, συνέβαλλε καθοριστικά στην τουριστική έκρηξη και γενικότερα στην οικονομία του νησιού, έφερε μεγάλα έσοδα στον ίδιο τον δήμο. Στην ουσία δημιούργησε μια κερδοφόρα επιχείρηση με οφέλη για όλους. Κατοίκους, επισκέπτες και τον ίδιο τον δήμο.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Τραγωδία : 30χρονη βρέθηκε κρεμασμένη μέσα στο σπίτι της

evosmos

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

evosmos

Καλώς ήρθε η ΜΟΜΑ – Έτοιμη η γέφυρα που έστησε ο στρατός στα Καλά Νερά του Πηλίου

evosmos

Leave a Comment