ΥΓΕΙΑ

Σκέφτεσαι να κάνεις τατουάζ; Προσοχή μην το δοκιμάσεις σε αυτά τα σημεία του σώματος

Δεν είναι απλά επίπονο, αλλά μπορεί να προκαλέσει μέχρι και μολύνσεις
Tα τατουάζ έχουν γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Μπορεί παλαιότερα να ήταν ελάχιστοι αυτοί που έπαιρναν την απόφαση να «χτυπήσουν» με μελάνι ένα σχέδιο στο σώμα τους, ωστόσο πλέον είναι κάτι εντελώς συνηθισμένο, το οποίο γίνεται χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Σχέδια μικρά ή μεγάλα, ονόματα, πρόσωπα ή συμβολισμοί κοσμούν εκατομμύρια σώματα εκεί έξω.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σύμφωνα με έρευνα της Statista, η Ελλάδα βρίσκεται στη 12η θέση παγκοσμίως με το 35% του πληθυσμού της να έχει τουλάχιστον ένα τατουάζ. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιταλία με 48%, ενώ ακολουθούν η Σουηδία με 47% και οι ΗΠΑ με 46%.

Υπάρχουν όμως σημεία στο σώμα μας, στα οποία το τατουάζ όχι απλώς πονάει, αλλά μπορεί να προκαλέσει μέχρι και «ζημιά». Σημεία στα οποία αυξάνεται η επικινδυνότητα για μολύνσεις και που καλό θα ήταν να τα αποφύγουμε σε περίπτωση που θελήσουμε να κάνουμε ένα τατουάζ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι πέντε σημεία πάνω μας που καλό θα ήταν μην «χτυπήσουμε» κάποιο σχέδιο:
Γεννητικά όργανα: Πονάει και μόνο που το σκέφτεσαι. Είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα τατουάζ που μπορείς να κάνεις. Αυτή η περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη. Η διαδικασία του τατουάζ είναι αρκετά επώδυνη, αλλά υπάρχει επίσης μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης.
Μέσα στο στόμα: Είναι ένα υγρό μέρος και καταφύγιο για όλα τα είδη βακτηρίων, επομένως ο κίνδυνος μόλυνσης είναι υψηλός.
Εσωτερικό ματιού: Αυτά τα τατουάζ περιλαμβάνουν έγχυση μελανιού απευθείας στο μάτι, το οποίο ενέχει πολύ υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, μερικής βλάβης ή ακόμα και απώλειας της όρασης.
Πέλμα: Η επούλωση είναι αργή, επώδυνη και με σημαντικό βαθμό κινδύνου μόλυνσης.
Μασχάλες: Εκτός από το ότι πονάει πολύ, εμπεριέχει και μεγάλο κίνδυνο μόλυνσης εάν αποφασίσουμε να ξυρίσουμε την περιοχή πριν επουλωθεί τέλεια.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Αυγά πασχαλινά: Πώς καταλαβαίνουμε αν είναι φρέσκα – Κίνδυνοι και θρεπτική αξία

evosmos

Κορωνοϊός: Επικίνδυνος συνδυασμός με τη γρίπη – «Θα έχουμε πρόβλημα τον χειμώνα» λέει βιοπαθολόγος

evosmos

Μονόδρομος η παράταση του lockdown – Στο τραπέζι μέτρα τύπου Μαρτίου

evosmos

Leave a Comment