ΕΛΛΑΔΑ

Αφήνουν τα ροδάκινα στα δέντρα οι παραγωγοί- Ζητούν καλύτερη τιμή για το συμπύρηνο ροδάκινο

Εργάτες γης κόβουν ροδακινιές στη Σκύδρα της Μακεδονίας λίγο πριν την εκκίνηση της συγκομιδής, γιατί η παραγωγή είναι ασύμφορη.

Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ΕΡΤ οι αγρότες της Πέλλας αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη μαζέψουν τα ροδάκινα από τα δέντρα αν δεν εξασφαλίσουν εγγυημένη τιμή πώλησης από την ένωση κονσερβοποιών.

Πέντε αγροτικοί σύλλογοι της Πιερίας και της Ημαθίας με κοινή επιστολή τους ζητούν εγγυημένη τιμή στα 50 λεπτά ανά κιλό συμπύρηνου ροδάκινου.

Πονοκέφαλο για τους ροδακινοπαραγωγούς προκαλεί και η παραμορφωτική ασθένεια που έχει εμφανιστεί τελευταία στα ροδάκινα, μειώνοντας ακόμη περισσότερο την παραγωγή.
Την προσεχή Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Βέροια αγροτικών συλλόγων της Πιερίας, της Ημαθίας, της Πέλλας και της Λάρισας για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα τους.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Τέλος οι κλήσεις σε μπλοκάκι: Ο νέος τρόπους που θα μας γράφουν θα κάνει και τον πιο νομοταγή οδηγό να “φάει” πρόστιμο

evosmos

ΚΑΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ – ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ – ΔΥΟ ΝΕΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΑΡΑΞΟ ΚΑΙ ΑΧΑΪΑ

evosmos

Αλέκος Αλεξανδράκης, ο μεγαλύτερος γυναικοκατακτητής του θεάτρου. Έβαζε τσιλιαδόρο έξω από το δωμάτιό του για να διώχνει τις επίδοξες ερωμένες

evosmos

Leave a Comment