ΕΛΛΑΔΑ

Λουκέτο στη Χαλκιδική: Τέλος στην κατασκήνωση που έχασε τη ζωή του το 8χρονο κορίτσι- Έγγραφα ντοκουμέντα

Με απόφαση της Περιφέρειας, ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, όπου, την Τρίτη 13 Αυγούστου, ένα οκτάχρονο κοριτσάκι πνίγηκε σε πισίνα. Η κατασκήνωση, η οποία μέχρι πρότινος λειτουργούσε κανονικά, είχε ήδη υποστεί προσωρινή αναστολή με την σφράγιση των δύο πισινών της, αφού είχαν εντοπιστεί σοβαρές παραλείψεις στις συνθήκες ασφάλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η αδερφή του ατυχούς κοριτσιού έχει δώσει κατάθεση σχετικά με το περιστατικό.
Η τραγωδία επανέρχεται στο προσκήνιο με δύο επικρατέστερα σενάρια για τις συνθήκες του θανάτου της μικρής. Το πρώτο σενάριο αναφέρει ότι το κορίτσι πνίγηκε ενώ ήταν εντός της πισίνας μαζί με άλλα παιδιά, και η κατάσταση δεν έγινε αντιληπτή μέχρι που ήταν αργά. Το δεύτερο σενάριο περιγράφει ότι τα παιδιά είχαν απομακρυνθεί από την πισίνα, και το οκτάχρονο κορίτσι επέστρεψε μόνη της χωρίς να γίνει αντιληπτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η κατασκήνωση φαίνεται να μην τηρούσε τις υποχρεώσεις που ορίζει η άδεια λειτουργίας για τις πισίνες της, όπως διαπιστώθηκε από τον διορισμένο πραγματογνώμονα. Η άδεια λειτουργίας, η οποία εκδόθηκε το 2022 με διάρκεια πέντε ετών, καθόριζε συγκεκριμένες προδιαγραφές για τις πισίνες, όπως τον απαιτούμενο εξοπλισμό διάσωσης. Στην πρώτη πισίνα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένας γάντζος διάσωσης, ενώ στη δεύτερη πισίνα δύο σωσίβια και ένα κοντάρι. Ο πραγματογνώμονας διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κανένα σωσίβιο στη μεγάλη πισίνα, ούτε και κοντάρι στη δεύτερη.
Επιπλέον, η άδεια λειτουργίας προέβλεπε συγκεκριμένο άτομο ως υπεύθυνο για τη λειτουργία των πισινών, το οποίο όμως δεν υπήρχε στην εταιρεία το 2024 και δεν είχε αντικατασταθεί. Η 19χρονη ομαδάρχισσα παραδέχθηκε στην κατάθεσή της ότι δεν μέτρησε ποτέ τα παιδιά που εξήλθαν από την πισίνα και διαπίστωσε την απουσία της Αγγελικής μόνο κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος. Στη συνέχεια, άρχισε να την αναζητά μόνη της, χωρίς να ενημερώσει τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης, κάτι που συνέβη αρκετές ώρες αργότερα.

Μαθεύτηκαν όλα για την κατασκήνωση στην Χαλκιδική: Τι βρήκαν στην έρευνα που έγινε – Το άτομο που ψάχνουν οι Αρχές
H γειτονιά στην περιοχή της Ξηροκρήνης, του δήμου Θεσσαλονίκης βιώνει τον δικό της δράμα για την απώλεια του 8 κοριτσιού που πνίγηκε την Τρίτη (13/8) στην πισίνα κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής.

Χθες λίγο πριν τις 10 το πρωί ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και τα ευρήματα «έδειξαν» ότι το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Mετά τη σύλληψη της 19χρονης ομαδάρχισσας, συνελήφθη και ο 34χρονος «αρχηγός» της κατασκήνωσης. Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Αμφότεροι όμως αφέρθηκαν ελεύθεροι μέχρι την δίκη με προφορική εντολή Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, η Ελληνική Αστυνομία αναζητεί και τον νόμιμο εκπρόσωπο, ο οποίος είναι κάτοικος Αθηνών και ηλικίας 72 ετών, ώστε να του περάσει χειροπέδες στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας για τις πισίνες, δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές
Ο Δήμος Κασσάνδρας ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας των πισινών της κατασκήνωσης, όπου εντοπίστηκε νεκρή η 8χρονη στην Χαλκιδική, μετά από ομόφωνη απόφαση της δημοτικής επιτροπής.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκε ότι από επιτόπιο έλεγχο στην κατασκήνωση προέκυψε πως σε μία από τις πισίνες, ένα μέρος της περίφραξης δεν ήταν όπως προβλέπεται σε οριοθετημένο και ασφαλή χώρο για τα παιδιά, αφήνοντας σημεία από τα οποία ήταν δυνατή η πρόσβαση στην κολυμβητική δεξαμενή.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη πισίνα, ο έλεγχος αποκάλυψε ότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα σωσίβια και κοντάρι, ενώ δεν υπήρχαν σημάνσεις για τα βάθη.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το άτομο που είχε οριστεί ως υπεύθυνο για τη συμμόρφωση της λειτουργίας των δύο κολυμβητικών δεξαμενών με τις σχετικές υγειονομικές και τουριστικές διατάξεις, δεν είχε προσληφθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία για το έτος 2024 και δεν είχε οριστεί άλλος υπεύθυνος.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση του 2016, η οποία καθορίζει τα κριτήρια για τη λειτουργία κατασκηνώσεων, η πισίνα πρέπει να βρίσκεται σε χώρο ασφαλή και κατάλληλα περιφραγμένο με σταθερή περίφραξη ύψους 1,20 μέτρων, προκειμένου να διασφαλίζεται η χρήση της υπό την επίβλεψη του απαιτούμενου προσωπικού, όπως ναυαγοσώστες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Κασσάνδρας είχε εκδώσει άδειες λειτουργίας για τις δύο πισίνες της συγκεκριμένης κατασκήνωσης τον Αύγουστο του 2022. Στη σημερινή (Τετάρτη 14/08) έκτακτη συνεδρίαση, αποφασίστηκε η ανάκληση των αδειών λειτουργίας, καθώς διαπιστώθηκε ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα βάσει των οποίων είχαν εκδοθεί οι άδειες.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Αγία Βαρβάρα: Τέσσερις μηνύσεις είχαν ανταλλάξει ζευγάρι και πεθερικά πριν το φονικό – Η κόρη τους είχε καταγγείλει για κακοποίηση

evosmos

Ανοίγουν τα σχολεία, έρχονται τα καλάθια – Από 28 Αυγούστου σε εφαρμογή “το καλάθι του μαθητή”

evosmos

Μαραθώνας: Το στοιχείο που θα ρίξει φως στο θρίλερ με το πτώμα στον Σχινιά

evosmos

Leave a Comment