Uncategorized

Παύλιανη: Χωριό βγαλμένο από παραμύθι

Λίγες μόλις ώρες μακριά από την Αθήνα, στις νοτιοανατολικές πλαγιές της Οίτης, βρίσκεται ένας από τους ιδανικότερους προορισμούς για τη μονοήμερη του σαββατοκύριακού σας, η Παύλιανη. Χτισμένο σε υψόμετρο 1.040 μέτρων μέσα σε πυκνό ελατοδάσος, το χωριό φιλοξενεί πολλές ταβέρνες, χώρους διαμονής και το πιο αξιοσημείωτο, το πάρκο που βρίσκεται ανάμεσα στην Άνω Παύλιανη και στην Κάτω Παύλιανη.

Το πάρκο αυτό είναι προϊόν αγάπης των κατοίκων του χωριού για τον τόπο τους. Με φαντασία και μεράκι, δημιούργησαν έναν υπέροχο χώρο αναψυχής, ο οποίος με την πάροδο του χρόνου όλο και επεκτείνεται. Οι καλλιτεχνικές επεμβάσεις που κοσμούν το πάρκο και τα πεζοπορικά μονοπάτια της περιοχής είναι χειροποίητες και ιδιαίτερα χιουμοριστικές: Από τη γέφυρα που «παίζει» μουσική, στις κούνιες πάνω από το ποτάμι και στα μυστικά μονοπάτια, ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στον παράδεισο της φαντασίας.

Πηγή εικόνας: flickr.com / Φωτογράφος και Δικαιώματα χρήσης: Spyros Chatzistavrakis

Ο μεγάλος χώρος του πάρκου είναι ιδανικός για μεγάλους και μικρούς. Όμως, για τους πιο έμπειρους και πρόθυμους για πεζοπορία, κοντά στην είσοδο βρίσκονται σημάνσεις που οδηγούν σε μια υπέροχη πεζοπορική διαδρομή, διακοσμημένη στο μήκος της από τις καλλιτεχνικές πινελιές των ντόπιων. Έπειτα από 70 λεπτά περπατήματος, σε υψόμετρο 1.260 μέτρων, βρίσκεται ο «σιδερένιος θρόνος» ή αλλιώς Iron Throne, εμπνευσμένος από το Game of Thrones. Πρόκειται για μια κατασκευή 500 κιλών σιδήρου και άλλων υλικών με πάνω από 800 ώρες εργασίας για τους δημιουργούς του.

Η φαντασία των κατοίκων, όμως, δεν σταματά στα όρια του πάρκου. Όλο το χωριό είναι γεμάτο από καλλιτεχνικές επεμβάσεις στους τοίχους, στον δρόμο, ακόμα και στους κάδους, μεταφέροντας τον επισκέπτη σε ένα μαγευτικό τοπίο. Στην Άνω και Κάτω Παύλιανη θα βρείτε υπέροχες καφετέριες για να απολαύσετε τον πρωινό σας καφέ, παραδοσιακές ταβέρνες για το μεσημεριανό και σπιτικά ζαχαροπλαστεία για το γλυκό. Υπάρχουν, επίσης, πολλές επιλογές για διαμονή στο χωριό, καθώς είναι ιδανικό ως αφετηρία προκειμένου να εξερευνήσετε την ευρύτερη περιοχή.

Η Παύλιανη είναι ένας ονειρικός προορισμός για μικρούς και μεγάλους. Το ψυχαγωγικό πάρκο του χωριού και τα πεζοπορικά μονοπάτια σάς περιμένουν να τα επισκεφτείτε στην επόμενη φθινοπωρινή σας εξόρμηση!

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το μνημόσυνο για τον Β.Καρρά στη Χαλκιδική

evosmos

Βία ανηλίκων: Πάρτε μέτρα τώρα, άμεση αυστηροποίηση των ποινών – Κούρασαν οι δικαιολογίες για τα… παιδιά

evosmos

Τέλη κυκλοφορίας: Εκπνέει η προθεσμία – Τι ισχύει για ακινησία, μεταβίβαση ή διαγραφή οχήματος

evosmos

Leave a Comment