ΕΛΛΑΔΑ

Απεγκλωβίστηκαν 16 Έλληνες από την Τεχεράνη – Κατέφυγαν στο Αζερμπαϊτζάν

Το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Ελλάδας στο Ιράν και στο Αζερμπαϊτζάν, αναζητά τον τρόπο με τον οποίο οι 16 Έλληνες θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους από την ημέρα που ξεκίνησαν οι σφοδροί βομβαρδισμοί ανάμεσα σε Τελ Αβίβ και Τεχεράνη.

Μετά από συντονισμό του υπουργείου και των Πρεσβειών, και κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η χερσαία εκκένωση των 16 Ελλήνων από το Ιράν στο Αζερμπαϊτζάν.
Σκοπός των ελληνικών διπλωματικών αρχών είναι ο επαναπατρισμός των Ελλήνων πολιτών και των μελών των οικογενειών τους.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης επέστρεψαν στην Ελλάδα και οι 105 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στο Ισραήλ.

Οι πολίτες, περνώντας οδικώς τα σύνορα με την Αίγυπτο, μεταφέρθηκαν με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ελευσίνα όπου τους παρέλαβαν οι συγγενείς τους.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Μαθητής γυμνασίου ο νεαρός που πήδηξε από τη γέφυρα και σκοτώθηκε – Άφησε πίσω το ηλεκτρικό πατίνι και το κινητό του

evosmos

Κυριακή Γρίβα: Κατέρρευσε ο πατέρας της – Αποσφραγίστηκε το σπίτι της μετά από 10 μήνες

evosmos

Στη φυλακή δεκάδες οδηγοί για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος ή σοβαρής παράβασης – Αυστηροποιήθηκαν οι ποινές

evosmos

Leave a Comment