ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με τον Προαστιακό στην Άνθεια – Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει τη στιγμή της πρόσκρουσης
Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (17 Ιουλίου 2025), λίγο πριν τις 14:30, στην περιοχή της Άνθειας στην Πάτρα, όταν ΙΧ αυτοκίνητο παραβίασε φυλασσόμενη διάβαση και συγκρούστηκε με συρμό του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα καταγράφει καρέ-καρέ τη στιγμή της σύγκρουσης.

Σε αυτό φαίνεται καθαρά ο 55χρονος οδηγός του οχήματος να αγνοεί τις κατεβασμένες μπάρες ασφαλείας, οι οποίες είχαν ενεργοποιηθεί εγκαίρως για τη διέλευση της αμαξοστοιχίας. Το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα και «καρφώνεται» κυριολεκτικά στο πλάι του διερχόμενου προαστιακού, ο οποίος πλησίαζε στον σταθμό με μειωμένη ταχύτητα, γεγονός που αποδείχθηκε καθοριστικό ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Από τη σφοδρή σύγκρουση το ΙΧ υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο οδηγός του αυτοκινήτου απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, έχει υποστεί ελαφρύ θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και ήπιες κακώσεις, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Οι δέκα επιβάτες του τρένου, καθώς και το προσωπικό της αμαξοστοιχίας, είναι όλοι καλά στην υγεία τους, όπως επιβεβαιώνει και η εταιρεία Hellenic Train.

Ο συρμός εκτελούσε το δρομολόγιο Καμίνια – Άγιος Ανδρέας, ωστόσο λόγω του ατυχήματος, διακόπηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Καμίνια – Άνθεια. Όπως έγινε γνωστό, η εξυπηρέτηση των επιβατών πραγματοποιείται με λεωφορεία, ενώ αναμένονται καθυστερήσεις και στα υπόλοιπα δρομολόγια της γραμμής, έως την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Η Τροχαία Πατρών και η Hellenic Train διερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος, με το υλικό από τις κάμερες να αναμένεται να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ιατρικό εξοπλισμό 200.000 ευρώ στο ΑΧΕΠΑ από τους επαγγελματίες της πόλης

evosmos

Σέρρες: Παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και απέσπασαν 150.000 ευρώ

evosmos

Σίφνος: Οι κάτοικοι επιθυμούν να βάλουν «φρένο» σε πισίνες και υπόσκαφα

evosmos

Leave a Comment