ΕΛΛΑΔΑ

Xάoς! «Eκpnξn» της Ryanair για τις πτήσεις στην Ελλάδα

Σε ευθεία αντιπαράθεση με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Δήμα μπαίνει η Ryanair, η οποία με σκληρή ανακοίνωσή της τον κατονομάζει ως «τον απόλυτα υπεύθυνο» για τις καθυστερήσεις που ταλαιπωρούν εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες στην Ελλάδα.

Η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους κατηγορεί το υπουργείο και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για «κακοδιαχείριση και υποστελέχωση» του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας (ATC), κάτι που – όπως υποστηρίζει – έχει προκαλέσει αναστάτωση σε περισσότερες από 6200 πτήσεις της μόνο για το 2025 και ταλαιπωρία σε πάνω από 1 εκατομμύριο ταξιδιώτες.

Η διευθύντρια Μάρκετινγκ της Ryanair, Dara Brady, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή:

«Είναι απαράδεκτο ότι η κακοδιαχείριση και οι ελλείψεις προσωπικού στις ελληνικές υπηρεσίες ATC συνεχίζουν να προκαλούν διαταραχές στις ελληνικές πτήσεις και στους επιβάτες.

Μέχρι σήμερα φέτος, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο επιβάτες – πολλοί με μικρά παιδιά – έχουν υποστεί περιττές και αποφεύξιμες καθυστερήσεις ATC, επειδή ο Υπουργός Δήμας δεν έχει αναλάβει δράση».

Η Ryanair καλεί ευθέως τους Έλληνες επιβάτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της με τίτλο «Air Traffic Control Ruined Your Flight» και να απαιτήσουν από τον υπουργό να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις και ενίσχυση των υπηρεσιών.

Από την πλευρά της, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους, ανακοινώνοντας ότι βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Η κόντρα πάντως φαίνεται πως θα έχει συνέχεια, καθώς η Ryanair επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω μέχρι να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα και να δοθούν λύσεις, ειδικά ενόψει των μεγάλων ταξιδιωτικών ροών του φθινοπώρου.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Νέα διάρρηξη στη Θεσσαλονίκη: Άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα από σπίτι

evosmos

Η σπηλιά του Κύκλωπα Πολύφημου – Μοναδικό ταξίδι στις ακτές του Θρακικού Πελάγους

evosmos

ΕΥΟΣΜΟΣ: Σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανάκι – Ένας 17χρονος τραυματίας (φωτο)

evosmos

Leave a Comment