Η Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσε την παρουσία της στο τουρνουά του Τόκιο, γνωρίζοντας την ήττα από τη Λέιλα Φερνάντεζ με 7-6(5), 6-4 στον πρώτο γύρο. Η αναμέτρηση ήταν έντονη και γεμάτη ανατροπές, με τις δύο αθλήτριες να προσφέρουν υψηλό θέαμα και να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού στο κεντρικό court. Η Φερνάντεζ, πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία, κατάφερε να επιβληθεί και στα δύο σετ και να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά.
Στο πρώτο σετ, η Σάκκαρη ξεκίνησε δυνατά, πήρε προβάδισμα και έδειξε ικανή να ελέγξει το παιχνίδι, όμως η Φερνάντεζ βρήκε ρυθμό και απάντησε με δικά της σερί. Παρά το γεγονός ότι η Ελληνίδα βρέθηκε μπροστά με 5-2, η Καναδή εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της και ανέτρεψε την κατάσταση, οδηγώντας το σετ στο tie-break. Εκεί έδειξε μεγαλύτερη σταθερότητα και ψυχραιμία, κλείνοντας το πρώτο μέρος με 7-6(5).
Το δεύτερο σετ κινήθηκε σε παρόμοιο ρυθμό, με συνεχείς εναλλαγές στα break και αρκετή ένταση. Η Σάκκαρη προηγήθηκε 4-2, ωστόσο η Φερνάντεζ διατήρησε την πίεση, ανέκτησε το προβάδισμα και ολοκλήρωσε τον αγώνα με ένα ακόμη break, διαμορφώνοντας το τελικό 6-4.
Η ήττα αυτή σηματοδοτεί το τέλος της παρουσίας της Σάκκαρη στο τουρνουά της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Η Ελληνίδα τενίστρια θα συνεχίσει στο Χονγκ Κονγκ, όπου θα δώσει τον τελευταίο της αγώνα για τη φετινή σεζόν, με στόχο ένα δυνατό φινάλε πριν το κλείσιμο του έτους.
