ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Rafale: Η φωτογραφία που τα αλλάζει όλα – Ο νέος πυρηνικός πύραυλος των μαχητικών μας

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού, υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για την πρώτη εκτόξευση από τα Rafale του ASMPA-R.

Πρόκειται για πυρηνικό πύραυλο ο οποίος πυροδοτήθηκε κατά την διάρκεια της επιχείρησης Durandal, η οποία περιελάμβανε «πραγματικές» συνθήκες πυροδότησης.

Σχεδιασμένος από τον κατασκευαστή πυραύλων MBDA, ο ASMPA-R πρέπει να εξοπλίζει αεροσκάφη Rafale που παράγονται από την Dassault και να επιτρέπει την πυρηνική αποτροπή στον αέρα ενώ υπερβαίνει σε ταχύτητα τα 3 Mach.

Μέχρι το 2035, αυτή η τελευταία έκδοση του πυραύλου ASMP θα αντικατασταθεί από έναν λεγόμενο πυρηνικό πύραυλο αέρος-εδάφους «τέταρτης γενιάς» (ASN4G), που αναπτύχθηκε επίσης από την MBDA και θα επικεντρώνεται κυρίως σε ταχύτητες μεγαλύτερες από τις επιδόσεις του ASMP.

ΠΗΓΗ: geostratigika.gr

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Βαθαίνει η φτώχεια: Στο 40% η μηνιαία αύξηση στο σιτάρι! – Ντόμινο αυξήσεων σε προϊόντα

evosmos

Ελάχιστοι το γνωρίζουν: Πως λεγόταν η Αθήνα πριν ονομαστεί Αθήνα;

evosmos

Προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου για έντονα καιρικά φαινόμενα

evosmos

Leave a Comment