ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Άγκυρα: «Να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου άμεσα και να παραδοθεί στην Τουρκία αριθμός νησιών»

Ανανεωμένο θράσος από την Άγκυρα λόγω ΟΗΕ και ΕΕ
Με ανανεωμένο θράσος μετά την πρωτοκόλληση της τουρκολιβυκής συμφωνίας από τον ΟΗΕ και την μη αντίδραση των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και την μη επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ, η Άγκυρα ζητάει αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και αριθμό νησιών να της παραδοθεί η κυριαρχία τους.

Η Άγκυρα επιδιώκει να θέσει στο τραπέζι των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα την δική της ατζέντα με τις δικές της αναθεωρητικές απαιτήσεις όπως:

Η μη επέκταση στα 12 νμ
Το εύρος του εναέριου χώρου
Το ζήτημα της περιοχής έρευνας και διάσωσης
Αποστρατικοποίηση νησιών που βρίσκονται κοντά στις ακτές της Τουρκίας.

Αυτό αποκαλύπτουν Τούρκοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται και μάλιστα, θέτουν θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο Πέλαγος, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία σε νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, που η παραχώρησή τους στην Ελλάδα κατά αυτούς, δεν αναφέρεται ρητά σε Διεθνείς Συνθήκες.

«Πώς θα συζητήσουμε το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας όταν θα έχουμε αμφιβολίες για την κυριαρχία πολλών νησιών και βραχονησίδων» λένε.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από το σοβαρό δυστύχημα στην ΕΟ Κορίνθου – Τριπόλεως – ΤΡΑΒΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥΣ οι περαστικοί

evosmos

Χαμός στον Βόλο με τον «ψευτο-ιερέα»: Οι 5.000 «άκυροι» γάμοι και η αναζήτηση εξωγήινων

evosmos

Λεωνίδας Κακούρης: Τον «δικαίωσε» με μια φράση ο Απόστολος Γκλέτσος – «Σε κάτι τύπους σαν τον Χουβαρδά, πόσο γιαούρτι πάει χαμένο, ρε φίλε…»

evosmos

Leave a Comment