ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μας – Τι ισχύει με την κατάργηση

Η αλλαγή ώρας, το φθινόπωρο του 2024, θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, οπότε τα ρολόγια θα γυρίσουν μία ώρα πίσω.

Ειδικότερα, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, τα ρολόγια από τις 04.00 τα ξημερώματα θα γυρίσουν στις 03.00.

Η χειμερινή ώρα είναι συνήθεια για την Ελλάδα, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για πολλά κράτη και περιοχές της Γης, είτε για κοινωνικοοικονομικούς,είτε για γεωγραφικούς λόγους.

Τέλος Οκτώβρη η αλλαγή της ώρας

Προς κατάργηση η αλλαγή της ώρας

Στην Ευρώπη, το μέτρο επηρεάζει αρνητικά συγκεκριμένους τομείς δραστηριότητας, όπως την κτηνοτροφία, ενώ έχει ψηφιστεί στο Ευρωκοινοβούλιο η κατάργηση της χειμερινής ώρας.

Με βάση την κατάργηση, τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα διατηρήσουν ή θα καταργήσουν το μέτρο, αλλά η απόφαση δεν έχει ληφθεί, καθώς δεν έχει προχωρήσει η εξέτασή της στην Κομισιόν.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

«Σήμα» της Κυβέρνησης για την Χάγη: «Έτοιμοι να συμφωνήσουμε και να συζητήσουμε τις θαλάσσιες ζώνες με την Τουρκία»

evosmos

«Έσπασε» τη σιωπή της η Μαρία Μπακοδήμου: «Δέχτηκα παρενόχληση όταν ήμουν…»

evosmos

Γιώργος Κοσκωτάς: Πώς ζει σήμερα ο άνθρωπος που συγκλόνισε την Ελλάδα με το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης

evosmos

Leave a Comment