Εκατό ημέρες μετά το διπλό φονικό στη Φοινικούντα, η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση, με νέα δεδομένα να ανατρέπουν τα αρχικά στοιχεία. Κεντρικό πρόσωπο είναι ο 22χρονος, που αρχικά εμφανίστηκε αυτοβούλως ως συνεργός, αλλά πλέον κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός.
Ο νεαρός παραβρέθηκε στο γραφείο της ανακρίτριας Πρωτοδικείου Καλαμάτας για περισσότερες από τέσσερις ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχεται την παρουσία του στη σκηνή του εγκλήματος, αλλά αρνείται ότι πυροβόλησε τα δύο θύματα, χωρίς να είναι σαφές αν γνωρίζει ποιος τράβηξε τη σκανδάλη.
Η υπόθεση παραμένει ημιτελής, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί το όπλο του εγκλήματος και το λευκό σκούτερ που φέρονται να χρησιμοποίησαν οι δράστες. Ο 22χρονος είχε ισχυριστεί πως διέφυγε κολυμπώντας προς Καλαμάτα και καταγράφηκε την επόμενη μέρα από κάμερες στα ΚΤΕΛ Μεσσηνίας.
Στο περιστατικό, ο ιδιοκτήτης του κάμπινγκ δέχθηκε πυροβολισμούς στο κεφάλι και το στέρνο, ενώ ο επιστάτης τραυματίστηκε πισώπλατα και βρέθηκε νεκρός 30 μέτρα μακριά. Η ακρίβεια και η αγριότητα των χτυπημάτων υποδεικνύουν εμπλοκή επαγγελματία εκτελεστή.
Ο 22χρονος κρατείται προσωρινά στις φυλακές Ναυπλίου από τις 20 Οκτωβρίου, εκφράζοντας φόβους για τη ζωή του. Μετά την απολογία του, αναμένεται να εξεταστεί ο δεύτερος 22χρονος, που παραμένει κατηγορούμενος ως συνεργός και από την αρχή είχε δηλώσει τον ρόλο του οδηγού στη διάπραξη του εγκλήματος.
