ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική υπερηφάνεια: Οι 2 Έλληνες μαθητές που έγιναν δεκτοί στα κορυφαία πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Πρίνστον

Δύο μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια έγιναν δεκτοί σε δύο από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Η Θεοδώρα Μιχαηλίδου, έγινε δεκτή στο Harvard University και ο Γαλανός-Ραφαήλ Μοσχόπουλος έγινε δεκτός στο Princeton University.

Από τη Θεσσαλονίκη στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου

Οι δύο μαθητές εξασφάλισαν την εισαγωγή τους στα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια με τη διαδικασία του Early Decision σύμφωνα με την οποία τα ιδρύματα ανακοινώνουν τη θετική τους απάντηση χωρίς να ολοκληρώνουν την αξιολόγηση όλων των υποψηφίων τους. Πρόκειται για μία μεγάλη ακαδημαϊκή επιτυχία, όχι μόνο λόγω του υψηλού επιπέδου των δύο ιδρυμάτων και της εξαιρετικά απαιτητικής διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων, αλλά γιατί τα συγκεκριμένα πανεπιστήμια προσφέρουν στους συγκεκριμένους μαθητές σπουδές που ανταποκρίνονται στις αναζητήσεις και στα ενδιαφέροντά τους σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη φοιτητική ζωή που ονειρεύονται. Ας σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το πανεπιστήμιο του Harvard κάνει δεκτό υποψήφιο/α του Κολλεγίου Ανατόλια.

acfbfac7 7ad6 45eb bf55 5a267256f57f 591x827 1 

H Θεοδώρα Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Κοζάνη και μέχρι τη Γ΄ Γυμνασίου φοίτησε στο 1ο Δημόσιο Λύκειο Κοζάνης. Το 2020 έγινε δεκτή στην Α΄ Λυκείου στο Κολλέγιο Ανατόλια. Παρότι η Θεοδώρα έχει κάθε χρόνο βαθμολογία που αγγίζει το 20 δεν ήταν αυτό το μοναδικό κριτήριο επιλογής της από το Πανεπιστήμιο του Harvard, αλλά ο πρωτοφανής για έναν νέο άνθρωπο συνδυασμός ακαδημαϊκών επιτευγμάτων, εύρους ενδιαφερόντων, συμμετοχής και διάκρισης σε επιστημονικούς διαγωνισμούς STEM και πρωτοβουλιών με έντονο κοινωνικό πρόσημο.

Έχοντας ειλικρινή προσήλωση στις ανάγκες της κοινωνίας της, η Θεοδώρα ίδρυσε το Δωρίζω με σκοπό την ανακύκλωση ρούχων που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αποσκοπώντας τόσο στην οικονομική ανακούφιση των παραληπτών όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος. Στο Κολλέγιο Ανατόλια συντόνισε το Biomedical Journal και το πρόγραμμα Peer Tutor βοηθώντας συνομηλίκους της από την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη στα μαθήματα της Φυσικής, της Βιολογίας, των Μαθηματικών, και φέρνοντάς τους σε επαφή με τις εξελίξεις στην Επιστήμη, ώστε να διασυνδεθούν με γνωστούς επιστήμονες και να φτάσουν πιο γρήγορα σε υψηλό γνωστικό επίπεδο. Στο πανεπιστήμιο του Harvard η Θεοδώρα θα επιλέξει μαθήματα από τον χώρο των Θετικών Επιστημών.

8163b01d 7357 4f91 8e1f 3d01af36bf31 900x1200 1 

Ο Γαλανός Ραφαήλ Μοσχόπουλος, αναμένεται και αυτός να ολοκληρώσει τη φοίτησή του στο πρόγραμμα IB Diploma με την ύψιστη βαθμολογία αλλά ήδη έχει διακριθεί με τη 2η θέση στην Ολυμπιάδα Πειραματικής Φυσικής (2021), το 1ο Βραβείο Αριστείας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» (2019), το 1ο Βραβείο στον Μαθητικό Διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικής (2019) και το 3ο βραβείο εθελοντισμού στον Διαγωνισμό της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (2019). Ο Γαλανός συνεργάστηκε με διδακτορικό φοιτητή στο MIT Operation Research Center σε μία ερευνητική εργασία στην Επιστήμη των Υπολογιστών. Επέλεξε το Princeton λόγω της έμφασης που δίνεται στην υποστήριξη και την εξέλιξη των προπτυχιακών φοιτητών και για τις εξωσχολικές δραστηριότητες που προσφέρει, δημιουργώντας μία φοιτητική κοινότητα όπου εκτιμάται η προσωπικότητα, ο χαρακτήρας, το ήθος και η διάθεση προσφοράς. Στο Princeton ο Γαλανός θα σπουδάσει Computer Science.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

“Μου παν θα βάλεις το χακί”: Ήρθε το χαρτί του Κασσελάκη για τον στρατό, δύσκολες ώρες για τον Τάιλερ

evosmos

Πόρος: «Ήρθαμε για τουρισμό» λένε οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν για κατασκοπεία

evosmos

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Πολύ κακά μαντάτα για όσους έχουν Viber στο κινητό τους

evosmos

Leave a Comment