ΕΛΛΑΔΑ

Εντάξει, ηρεμήσαμε τώρα! Κατατέθηκε το διάβημα στην Ουκρανία για το drone στη Λευκάδα

Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση του επίσημου διαβήματος διαμαρτυρίας προς την Ουκρανία σχετικά με το drone καμικάζι που εντοπίστηκε στη Λευκάδα. Η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Λάνα Ζωχίου, ανακοίνωσε πως το διάβημα παραδόθηκε στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών από τον Έλληνα πρέσβη στο Κίεβο.

Όπως σημείωσε, η Ελλάδα διατυπώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο της διαμαρτυρία της για το συγκεκριμένο περιστατικό, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα αναμένει πλέον την επίσημη απάντηση του Κιέβου. Υπενθυμίζεται πως ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν αρχικά πως το θαλάσσιο drone καμικάζι δεν ήταν ουκρανικό, ένας ισχυρισμός ωστόσο που διαψεύστηκε από την Αθήνα και με σχετικό πόρισμα από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Η κ. Ζωχιού τόνισε ότι η ελληνική πλευρά αφού λάβει την απάντηση από το Κίεβο, θα την εξετάσει και θα αξιολογήσει τις επόμενες κινήσεις της, χωρίς μάλιστα να αποκλείει και περαιτέρω ενέργειες.

Η θέση της Ελλάδας υπέρ των προσπαθειών για μια δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη στην Ουκρανία είναι ακλόνητη, σημείωσε, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση. «Προφανώς στηρίζουμε τις προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη στην Ουκρανία, όμως όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να σέβονται το διεθνές δίκαιο, την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και το θαλάσσιο περιβάλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στέλνοντας μήνυμα προς το Κίεβο υπογράμμισε ότι «κανένας πόλεμος δεν τελειώνει με την επέκτασή του» και υπογράμμισε ότι δεν θα γίνει ανεκτή η μετατροπή των ελληνικών θαλασσών σε πεδίο του ρωσοουκρανικού πολέμου.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΣΟΚ στην Κόρινθο: Του έκαναν νεκροψία και βρήκαν μέσα του ένα ιατρικό εργαλείο

evosmos

Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε φανάρι και τούμπαρε – Στο νοσοκομείο ο οδηγός

evosmos

Η «πίτα των φτωχών»: Ποιο ήταν το φαγητό που έτρωγε όλη η Ελλάδα και χάθηκε στο πέρασμα των χρόνων

evosmos

Leave a Comment