Κλείνει εργοστάσιο στο Αιγάλεω και χάνουν τη δουλειά τους 300 άτομα. Τι έχει συμβεί;
Άσχημα τα νέα για 300 άτομα και τις οικογένειές τους, αφού μένουν χωρίς δουλειά.
Πρόκειται για υπαλλήλους του εργοστασίου υαλουργίας «Γιούλα» στο Αιγάλεω.
Όπως έγινε γνωστό, η διοίκηση ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά στους εργαζομένους ότι θα κλείσει την επιχείρηση.
Ποιος ο λόγος για το λουκέτο
Επικαλούμενη ζημιές, η διοίκηση του εργοστασίου «Γιούλα» στο Αιγάλεω ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι θα μπει λουκέτο στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Η ΓΣΕΕ, με ανακοίνωση της, δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στο εργοστάσιο ΓΙΟΥΛΑ στο Αιγάλεω, στους οποίους αιφνιδιαστικά σήμερα ανακοινώθηκε ότι θα βρεθούν στο δρόμο, αφού η Διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην επιχείρηση, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.
Ο όμιλος υαλουργίας BA, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, επικαλείται ζημίες για το μοναδικό εργοστάσιο που έχει στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα περίπου 300 οικογένειες να μείνουν χωρίς εισόδημα.
Μάλιστα, για να προχωρήσει γρήγορα στην εκκαθάριση πρότεινε στους εργαζόμενους τη διπλάσια αποζημίωση από τη νόμιμη, ώστε να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις, μένοντας όμως εκτός ταμείου ανεργίας.
Τι ζητάει η ΓΣΕΕ
Η ΓΣΕΕ, ζητά την άμεση παρέμβαση των συναρμόδιων Υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και το εργοστάσιο να συνεχίσει τη λειτουργία του μέσω νέου επενδυτή.
«Δεν είναι δυνατόν ο δεύτερος υαλουργικός όμιλος στον κόσμο, με εργοστάσια σ’ όλη την Ευρώπη και όχι μόνον, να κλείνει το μοναδικό εργοστάσιο στην Ελλάδα, εργοστάσιο που λειτουργεί πάνω από 70 χρόνια, έχοντας μάλιστα προσωπικό που στην πλειοψηφία του εργάζεται στην επιχείρηση για τουλάχιστον 20 χρόνια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.
Να σημειωθεί ότι η ΒΑ Vidro εξαγόρασε την Γιούλα πριν από περίπου 8 χρόνια, έναντι τιμήματος περίπου 170 εκατ. ευρώ. Δημοσιεύματα της εποχής ήθελαν την βιομηχανία να δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει εξαιτίας της υπερβολικής αύξησης του ενεργειακού κόστους αλλά και την κατακόρυφη κάμψη της ζήτησης στην εγχώρια αγορά.