ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Νέα ηλεκτρονική απάτη με δόλωμα το Gov.gr – Έτσι «αδειάζουν» τους λογαριασμούς των ανυποψίαστων πολιτών

Νέα ηλεκτρονική απάτη με «δόλωμα» το gov.gr έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των «παγίδων» που στήνουν επιτήδειοι στο διαδίκτυο.
Αυτή τη φορά η απάτη έχει ως δόλωμα τον ιστότοπο gov.gr, με τους απατεώνες να στέλνουν μήνυμα σε πολίτες πως δήθεν έχουν επιστροφή φόρου.

Ειδικότερα, αποστέλλουν μήνυμα το οποίο αναφέρει πως πρόκειται να λάβουν χρήματα από την εφορία και ζητούν από τον παραλήπτη να πατήσει το link, το οποίο θα τους μεταφέρει σε ιστοσελίδα.
Εκεί τους ζητούν να βάλουν προσωπικά τους στοιχεία, όπως το ΙΒΑΝ, και οι πολίτες την πατούν για τα καλά. Με αυτό τον τρόπο αρχίζει το… κακό καθώς πλέον οι επιτήδειοι αποκτούν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

«Όσο μεγαλώνει η ευρυζωνικότητητα, τόσο μεγαλώνει και η εγκληματικότητα» στο διαδίκτυο, επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρώην αρχηγός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ιδρυτής του CSI institute, Μανώλης Σφακιανάκης.
Όπως εξήγησε ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, μιλώντας στο Mega, «δυστυχώς βρισκόμαστε ως χώρα στην 26η θέσης της κατάταξης των ηλεκτρονικά αναλφάβητων». «Έχουμε μια Φεράρι και δεν ξέρουμε να την οδηγήσουμε», πρόσθεσε.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Πισπιρίγκου: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

evosmos

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος για ακατέργαστη κάνναβη άνω των 60 κιλών

evosmos

Η Αγγελική Ηλιάδη και τα πέη – Αυτό είναι το ιδανικό μέγεθος… μορίου για την τραγουδίστρια

evosmos

Leave a Comment