Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται μία γυναίκα, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα εξαπατήσεων σε βάρος πολιτών, μετά την εξιχνίαση επτά υποθέσεων από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη ένας ταυτοποιημένος ημεδαπός και ένας άγνωστος συνεργός, ενώ οι πράξεις αποδίδονται σε περιοχές της Ξάνθης, της Δράμας, της Θεσσαλονίκης και της Πτολεμαΐδας.
Πώς δρούσε το κύκλωμα
Οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονταν στα θύματά τους ως λογιστές ή δικηγόροι και, επικαλούμενοι είτε τη δήθεν διαγραφή οφειλών είτε την ανάγκη καταγραφής μετρητών και κοσμημάτων, κατάφερναν να αποσπούν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.
Στη συνέχεια, τα θύματα παρέδιδαν τα ποσά και τα τιμαλφή στη γυναίκα που συνελήφθη.
Κατά την έρευνα, στην κατοχή της συλληφθείσας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.
Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης, το οποίο συλλέγει στοιχεία από τον χώρο και υλικό από κάμερες ασφαλείας, με στόχο τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών.
