ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ στη Νίσυρο: Αρχαιοφύλακας καταδικάστηκε σε 33 χρόνια για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου καταδίκασε ομόφωνα τον 62χρονο αρχαιοφύλακα της Νισύρου σε συνολική ποινή κάθειρξης 33 ετών για σειρά αποτρόπαιων πράξεων σε βάρος ανηλίκων. Οι κατηγορίες περιλάμβαναν αποπλάνηση παιδιών, απόπειρα βιασμού, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και διακίνηση ναρκωτικών σε ανηλίκους.

Η υπόθεση αφορούσε πράξεις που έλαβαν χώρα μεταξύ Απριλίου 2023 και Απριλίου 2024, όταν ο κατηγορούμενος εργαζόταν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νισύρου και συμμετείχε σε αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά, γεγονός που τον έφερνε σε επαφή με ανήλικους 10-16 ετών. Η διερεύνηση ξεκίνησε μετά από καταγγελία πατέρα 10χρονου μέσω του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού».

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές με πορνογραφικό υλικό, ερωτικά βοηθήματα και πλαστικές κούκλες. Το δικαστήριο δέχθηκε τις περισσότερες κατηγορίες, αναγνώρισε μόνο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και απέρριψε το αίτημα για πρότερο έντιμο βίο.

Οι πράξεις περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, απόπειρα βιασμού ανηλίκου με χρήση κάνναβης, διακίνηση ναρκωτικών σε παιδιά, προσβολές γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση ανηλίκων κάτω των 12 ετών. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και μεταφέρθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ 14ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ. ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ 4ο ΟΡΟΦΟ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΡΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ

evosmos

Έδωσαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για ανύπαρκτα μεταχειρισμένα ΙΧ!

evosmos

Ψυχοπαθής κατά συρροή δολοφόνος απέδρασε στην Κένυα με την βοήθεια αστυνομικών: Είχε σκοτώσει πάνω από 40 γυναίκες – Υπό κράτηση 8 ύποπτοι ως συνεργοί

evosmos

Leave a Comment