ΚΟΣΜΟΣ

Τέρμα το Facebook όπως το γνωρίζαμε – Όλες οι αλλαγές που προωθεί ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ

Nέα εποχή στον παγκόσμιο χάρτη των social media. O CEO της Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ανακοίνωσε το νέο, μεγαλεπήβολο πλάνο του που έρχεται να ταράξει τα νερά και το νέο όνομα του Facebook.

Το Facebook ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι άλλαξε το όνομά του σε Meta, για να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη του εικονικού του κόσμου.

Όλες τις λεπτομέρειες για τις ιδέες που έχει για το μέλλον αποκάλυψε το Facebook και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ στην ετήσια εκδήλωση «Connect» της εταιρείας σήμερα 28η Οκτωβρίου και εν μέσω των πρόσφατων αποκαλύψεων για τις πρακτικές της πλατφόρμας.

«Κάνουμε λάθη, αλλά μαθαίνουμε από αυτά και συνεχίζουμε να προχωράμε», δήλωσε ο συνιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, μετά το ιστορικών διαστάσεων μπλακ άουτ που άνοιξε ευρύ πεδίο συζητήσεων για την πολιτική του τεχνολογικού κολοσσού όσον αφορά στην προστασία προσωπικών δεδομένων.

Ο Ζάκερμπεργκ παρουσίασε σειρά από βίντεο, τα οποία εξηγούν πώς θα λειτουργήσει το metaverse.

Σε αυτά φάνηκαν εικονικά τραπέζια για επαγγελματικές συναντήσεις αλλά και παιχνίδια ανάμεσα σε φίλους.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είπε στην φουτουριστική -ομολογουμένως- live παρουσίασή του πως το «metaverse» θα είναι το «επόμενο σύνορο του ίντερνετ».

Όπως είπε, ήθελε ένα νέο brand με πιο καθαρή εταιρική δομή ώστε να μπορεί να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην επόμενη μέρα του ίντερνετ, δηλαδή στην μετά social media εποχή. Η αλλαγή δεν θα επηρεάσει το όνομα και το σήμα κατατεθέν της εταιρείας, δηλαδή η μπλε εφαρμογή θα… συνεχίσει να λέγεται «Facebook».

Παράλληλα, ο Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι το θέμα της εικονικής πραγματικότητας θα επηρεάσει και το Messenger, τον χώρο μηνυμάτων δηλαδή του δικτύου. Αυτό θα σημαίνει ότι θα μπορεί να πουλήσει κανείς εικονικά αγαθά και νέες οθόνες συζήτησης, ενώ θα υπάρξουν και περισσότερα παιχνίδια.

Ωστόσο θα σημαίνει ταυτόχρονα μια νέα ταυτότητα. Μια νέα «ομπρέλα» στην ουσία κάτω από την οποία θα βρίσκονται το Facebook, το Instagram, το WhatsApp και το Messenger.

Το «Meta» λοιπόν θα ελέγχει αυτές τις τέσσερις εφαρμογές, με το όνομά του να προκύπτει από την ιδέα της «metaverse», έναν όρο που μελλοντικά θα αναφέρεται στο ίντερνετ που δίνει έμφαση στην εικονική πραγματικότητα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ζελένσκι: «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη»

evosmos

Σφοδρή αντίδραση από την Σερβική κυβέρνηση για τον Ν.Τζόκοβιτς – «Κρατείται ως εγκληματίας»

evosmos

Μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία για τους χάρτες Μπαχτσελί: “Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας δεν αμφισβητούνται”

evosmos

Leave a Comment