ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχολογικό bullying σε αριστούχο μαθητή της Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου

Μετά από πολλές καταγγελίες γονέων και ενώ έχουμε αναδείξει τα προηγούμενα θέματα π.χ:

1. Εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου μετέτρεψε το λεωφορείο που πραγματοποιούσε εκπαιδευτική εκδρομή από Νεοχώρι στην Αθήνα σε μεταφορικό μέσο εμπορευμάτων για συγγενικά του πρόσωπα, αναμονή της σχολικής εκδρομής για να μεταφερθούν τα προϊόντα στην οικία αυτόν και στη συνέχεια να τους επιβιβάσει στο λεωφορείο με σκοπό την ψυχαγωγία τους… (δείτε περισσότερα εδώ)

2. Aλλαγή στην πορείας της παρέλασης πριν την τιμώμενη πλατεία… (δείτε περισσότερα εδώ)

3. Μόνιμος εκπαιδευτικούς Υφάρπαξε την Ε’ Δημοτικού από συμβασιούχο συνάδελφο που δικαιωματικά της ανήκει, και απαξίωση 15 εκ των 16 γονέων που αντέδρασαν και του… (δείτε περισσότερα εδώ)

4. Δεν πραγματοποιήθηκε καμιά σχολική εκδρομή (σχολικός περίπατος) από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο όπου και τέθηκε το θέμα από το σύλλογο γονέων. Γιατί;;; … (δείτε περισσότερα εδώ)

Οι καταγγελίες που προαναφέραμε κορυφώνονται με το ψυχολογικό bullying που υπέστη μαθητής Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικού Νεοχωρίου από συγκεκριμένη εκπαιδευτικό (στο μάθημα της φυσικής αγωγής) η οποία σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γονέων του είναι τουλάχιστον ακατάλληλη για την εκπαίδευση και την αξιολόγηση των μαθητών. Σημείωση, ο συγκεκριμένος μαθητής αθλείται από την ηλικία των 5 ετών, έχοντας λάβει μετάλλια και διακρίσεις σε τοπικούς και πανελλήνιους αγώνες.

Μεταξύ των άλλων κάνοντας κατάχρηση του δικαιώματος της να αξιολογεί και να βαθμολογεί τον μαθητή (προφανώς χωρίς γραπτές εξετάσεις λόγω της φύσεως του μαθήματος) για να μην μπορούν οι γονείς να αποδείξουν τίποτα, επέβαλε βαθμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και την προσπάθεια του μαθητή με στόχο να τον επιπλήξει και να τον υποβιβάσει βαθμολογικά αφαιρώντας του το δικαίωμα διεκδίκησης των προνομίων που του προσφέρει η αδιαμφισβήτητη βαθμολογία του, ουσιαστικά να τον τιμωρήσει για την αντίδραση των γονέων του στις παραπάνω αυθαιρεσίες των εκπαιδευτικών.

Μας ανεφεραν λοιπόν οι γονείς του: Μήπως είναι χειραγωγημένη;  Μήπως κάποιος πρέπει να το διερευνήσει; Τι ακριβώς συμβαίνει με την εκπαιδευτικό της φυσικής αγωγής;

Η αιτία του “βαθμολογικού και ψυχολογικού bullying” του αριστούχου μαθητή φαίνεται να έχει τη ρίζα της στην προσπάθεια συγκεκριμένων εκπαιδευτικών να πλήξουν τους γονείς του που πρωτοστάτησαν στην εναντίωση της υφαρπάγης της Ε’ τάξης του 1 Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου, του Δήμου Μεσολογγίου τη σχολική περίοδο 2019-2020.

Η αποσπασματικά άδικες βαθμολογίες ίσως είχαν στόχο να προκαλέσουν και έριδα μεταξύ των γονέων και των παιδιών λόγω της άνισης μεταχείρισης (αδικημένων & ευνοημένων) στο πλαίσιο του (διαίρει και βασίλευε).

Σε συνδυασμό με όλα αυτά τα παραπάνω ανεπαρκής κρίθηκε και η στάση του διευθυντή ως προς την ανικανότητά του να διευθετήσει τα υπάρχοντα προβλήματα προς όφελος της καλής λειτουργίας του σχολείου και κυρίως της υπεράσπισης των μικρών μαθητών.

Οι γονείς στην προσπάθειά τους να λύσουν τα ζητήματα αυτά τα οποία έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ψυχολογία του παιδιού τους απευθύνθηκαν στη διεύθυνση του σχολείου και παρά τις αμέτρητες και ανυπόστατες υποσχέσεις του διευθυντή για διερεύνηση και επίλυση των προβλημάτων που σε καθημερινή βάση αντιμετώπιζε ο μαθητής έμεινε άπρακτος και αμέτοχος.

Η όλη αυτή κατάσταση τρομοκρατεί τους γονείς για την τύχη των παιδιών τους καθιστώντας το σχολείο “ΓΚΕΤΟ” των εκπαιδευτικών, με τις “ευλογίες” της διεύθυνσης σε κάθε τους αυθαιρεσία.
Φοβούμενοι οι γονείς για την στοχοποιήση των παιδιών τους κρατούν τα στόματά τούς κλειστά.

Οι γονείς εναπόθεσαν τις ελπίδες τους για τη δικαίωση του μαθητή στη δημοσιότητα και το aitoloakarnanianews.gr έχει την υποχρέωση να αναδείξει το πρόβλημα και να ενημερώσει παράλληλα και τους αρμόδιους προϊσταμένους φορείς (πρωτοβάθμια, περιφέρεια και υπουργείο Παιδείας).

Ελπίζουμε στην επέμβαση των αρμοδίων φορέων άμεσα για το καλό των μαθητών και στη δικαίωση αυτών , υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των παιδιών στο σεβασμό και την ίση μεταχείριση.

Επίσης έχουμε όλοι ευθύνη να προστατεύσουμε τις αθώες παιδικές ψυχές με όσα μέσα και φωνή διαθέτουμε.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Κρήτη – Νέα υπόθεση απάτης στο νησί: Του «άρπαξαν» 15.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό

evosmos

Δαπάνη του Δήμου Αθηναίων η κηδεία του Ζάχου Χατζηφωτίου – Που θα γίνει

evosmos

Άνοιξε η δεύτερη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου – Αναφέρει γιατί αποκλήρωσε τους συγγενείς του

evosmos

Leave a Comment