ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο και όμως… ελληνικό: Πώς ένα αγέννητο βρέφος βρέθηκε με χρέη στην εφορία

Μια όχι και τόσο συνηθισμένη υπόθεση έρχεται από την Ρόδο. Ένα βρέφος βρέθηκε με χρέη στην εφορία… πριν καν γεννηθεί και όταν η μητέρα του ήταν 3 μηνών έγκυος.

Δεκτό έκανε το Ειρηνοδικείο Ρόδου το αίτημα γονέων να κινήσουν για λογαριασμό του ανήλικου τέκνου τους, τις διαδικασίες για την αποποίηση κληρονομιάς εξαιτίας της οποίας το παιδί βρέθηκε χρεωμένο στην Εφορία με ποσό 10.000 ευρώ, ως προσωρινός κληρονόμος της γιαγιάς του που απεβίωσε, προτού εκείνο γεννηθεί!

Οι οφειλές «βαραίνουν» τους γονείς του παιδιού, ως κηδεμόνες του, και αφορούν κληρονομιά την οποία η σύζυγος και τα τέκνα της αποβιωσάσης, έχουν αποποιηθεί!

Η περιπέτεια της οικογένειας ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι με την ενημέρωση που είχε η 36χρονη μητέρα από την Εφορία για το χρέος του παιδιού της και χρειάστηκε να προσφύγει ακόμη και στη δικαιοσύνη προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει.

Έτσι οι γονείς προσέφυγαν στο Ειρηνοδικείο Ρόδου καταθέτοντας εκπρόθεσμη αίτηση, προκειμένου να τους παρασχεθεί η άδεια να αποποιηθούν στο όνομα και για λογαριασμό του ανηλίκου τέκνου τους την κληρονομιά της γιαγιάς του.

Παρά το γεγονός ότι η αίτηση κατατέθηκε εκπρόθεσμα κατά 5 χρόνια, το δικαστήριο αποδέχθηκε τον ισχυρισμό των γονέων ότι τελούσαν σε πλάνη, διότι κατά το χρόνο θανάτου της γιαγιάς, το ανήλικο τέκνο δεν είχε ακόμα γεννηθεί αλλά η μητέρα του βρισκόταν στον τρίτο μήνα της κύησης.

Έτσι πλέον επιτρέπεται στους γονείς του παιδιού να κινήσουν όλες τις διαδικασίες ώστε να πάψει να υφίσταται το συγκεκριμένο χρέος.
Αξίζει να σημειωθεί πως όλα ξεκίνησαν όταν στο τέλος Ιουλίου 2022 κοινοποιήθηκε στην 36χρονη μητέρα του παιδιού «ατομική ειδοποίηση καταβολής- υπερημερίας της ΑΑΔΕ με θέμα τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών».

Με το έγγραφο αυτό ενημερώθηκε η 36χρονη ότι από έλεγχο που είχε γίνει στα μέσα Ιουλίου 2022 στα ηλεκτρονικά αρχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν οφειλές της, οι οποίες μάλιστα «κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, λόγω μη καταβολής τους εντός των νομίμων προθεσμιών».

Ως αιτιολογία για τις οφειλές αυτές σύμφωνα με την ειδοποίηση της ΑΑΔΕ, είναι το γεγονός ότι η 36χρονη ασκεί γονική μέριμνα στο πεντάχρονο παιδί της το οποίο φέρεται να είναι προσωρινή κληρονόμος της γιαγιάς της που πέθανε όταν εκείνο ήταν αγέννητο!

Στην ίδια ειδοποίηση αναφερόταν ότι το συνολικό ποσό των οφειλών είναι 10.690 ευρώ και από αυτά, το ποσό των 5.793 αποτελεί το ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο της βασικής οφειλής, ενώ οι 4.898 ευρώ είναι προσαυξήσεις και τόκοι.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός πως τόσο η 36χρονη όσο και ο αδελφός και ο πατέρας της είχαν προχωρήσει σε αποποίηση της κληρονομιάς της μητέρας τους, λίγους μήνες μετά το θάνατό της.

Ειδικότερα, η γιαγιά απεβίωσε το Μάρτιο του 2017 και διαδοχικά τον Ιούνιο και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, τα παιδιά και ο σύζυγός της προχώρησαν τις διαδικασίες και αποποιήθηκαν την κληρονομιά της.

Τότε η 36χρονη ήταν έγκυος τριών μηνών στο παιδί της, για το οποίο ως κηδεμόνας η ίδια και ο σύζυγός της καλούνταν να καταβάλλουν το ποσό άνω των 10.000 ευρώ.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Αποκαλύψεις από τον ιδιοκτήτη του studio τατουάζ στην Πάτρα: «Για κάθε νεκρό παιδί η Ρούλα έκανε και ένα τατουάζ»(ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

Κόμπλεξ ανωτερότητας: γιατί κάποιοι ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ συμπεριφέρονται με αλαζονεία

evosmos

ΔΕΙΤΕ τη στιγμή που οι αστυνομικοί βρίσκουν την κοκαΐνη στο αμάξι του πρώην παίκτη reality! (ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

Leave a Comment